Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Huawei ABD'ye meydan okudu

Huawei'nin kurucusu ve başkanı Ren Zhengfei, ABD'nin bizi baskı altına alması mümkün değil çünkü onlardan daha ilerdeyiz ifadelerini kullandı

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-19 09:30:29

Huawei ABD'ye meydan okudu

74 yaşındaki eski askeri mühendis Ren Zhengfei, Huawei şirketinin baş mali sorumlusu kızı Meng Wanzhou'nun tutuklanmasından bu yana ilk kez uluslararası basının sorularını yanıtladı.

BBC'den Karishma Vaswani'ye konuşan Zhengfei, "ABD'nin bizi baskı altına alması mümkün değil çünkü onlardan daha ilerdeyiz. Daha fazla ülkeyi bizi kullanmamaları yönünde ikna etseler dahi, her zaman işleri biraz küçültebiliriz." dedi.

"İngiltere'ye yatırım yapmaya devam edeceğiz"

İngiltere'nin Huawei'nin 5G hizmetlerini yasaklama olasılığına değinen Zhengfei, şirketlerinin İngiltere'deki yatırımlarını geri çekmeyeceğini ve yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Zhengfei, "Hala İngiltere'ye güveniyoruz. İngiltere'nin de bize daha fazla güveneceğini umut ediyoruz. İngiltere'ye daha fazla yatırım yapacağız." dedi.

"ABD başkalarını cezalandırmayı seviyor"

Kızının ABD'nin talebiyle Kanada'da tutuklanması hakkında da konuşan Zhengfei, ABD'nin yaptıklarına itiraz ettiğini, bunun siyasi güdümlü bir davranış olduğunu söyledi. "ABD başkalarını cezalandırmayı seviyor, ne zaman bir sorun olursa bunun gibi mücadele yöntemlerini kullanacaklar" diyen Zhengfei, mahkeme kararını beklediklerini açıkladı.

Haber Ara