Dolar

32,5989

Euro

34,8796

Altın

2.497,67

Bist

9.618,94

HTŞ, İdlib içerisindeki kontrolün TSK'da olması şartıyla geri çekildi

İdlib'in kontrolünü elinde tutan ve batının, El Kaide uzantısı olduğu gerekçesiyle buradan çıkarılması gerektiği savunulan Heyet'ut Tahrir'uş Şam'ın bölgeden çıkmak için şartını açıkladığı iddia edildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-09 16:53:27

HTŞ, İdlib içerisindeki kontrolün TSK'da olması şartıyla geri çekildi

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Suriye'nin siyasi geleceğini şekillendirecek en kritik hamle olarak kabul edilen İdlib harekâtında hedefte olan Heyet'ut Tahrir'uş Şam'ın bölgeden çıkmak için şartını açıkladığı iddia edildi.

TOPLANTI YAPILDI: TSK, MİT, HTŞ, EL NUSRA

Karar'dan Hilal Öztürk'ün askeri kaynaklara dayandırdığı haberine göre geçen cuma günü Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin İdlib'e girişi sırasında yaşanan kriz, TSK ve Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan (MİT) oluşan bir heyetle, Heyet Tahrir Şam (HTŞ) ve El Nusra'nın da aralarında olduğu grupların müzakeresi sonrası çözüldü.

"ŞEHİRDE TSK OLACAKSA GERİ ÇEKİLİRİZ"

Fırat Kalkanı Harekâtı'nda görev alan ÖSO güçlerinin İdlib merkezine girmemesi, şehirde TSK'nın kontrolü sağlaması şartıyla HTŞ ve El Nusra'ya bağlı gruplar çekilme kararı aldı.

KONDROL TSK'DA OLACAK

Buna göre, TSK İdlib merkezinde konuşlanacak, Afrin sınırında ise ÖSO güçleri bulunacak. HTŞ ve bağlı gruplar da kontrolü tümüyle TSK'ya bırakacak.

RUSYA ve İRAN NEREDE OLACAK?

Rusya ve İran askeri sadece rejime ait bölgelerde konuşlanacak. Muhaliflerin bulunduğu bölgelere girmeyecek. Kan dökülmeden çözüm bulunmasına odaklanılan görüşmelerde, şehirdeki sivil ve muhaliflerin zarar görmemesi hedeflendi. Ancak bölgenin hassasiyeti nedeniyle provakasyon yaşanması ihtimaline karşı müzakarelerin sürekli olması kararı da alındı.

HTŞ TÜRK ASKERİNE ATEŞ AÇTI

İddiaya göre tam bu noktada dün sabah saatlerinde HTŞ'ye bağlı olduğu değerlendirilen iki kişi TSK'nın iş makinalarının bulunduğu noktaya taciz ateşi açtı.

TSK TOP ATIŞINA BAŞLADI

Bu saldırıya TSK'nın Cilvegözü ve Oğulpınar karakollarından 4-5 obüs atışıyla karşılık vermesi sonrası, HTŞ de harekete geçti.

2 HTŞ'Lİ TUTUKLANDI

Taciz saldırısını yapan iki HTŞ mensubu tutuklandı ve TSK'ya bu durum bildirildi. Söz konusu iki kişinin provakasyon amaçladığı değerlendirilmesi yapıldı ve varılan mutabakatın geçerli olduğu vurgusu yapıldı.

(İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

746142_2

Haber Ara