Dolar

32,4535

Euro

34,7452

Altın

2.437,86

Bist

9.915,62

Hrant Dink'in arkadaşları: Davanın peşini bırakmayacağız

Hrant'ın Arkadaşları, cinayetin içinde ve arkasında olan herkes ortaya çıkıp yargılanana kadar ve hak ettikleri cezayı alana kadar bu davanın peşini bırakmayacaklarını ifade etti.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-26 19:38:16

Hrant Dink'in arkadaşları: Davanın peşini bırakmayacağız
Hrant'ın Arkadaşları'ndan Bülent Aydın, 14 yıldır süren davanın karar duruşması için bir araya geldiklerini ifade ederek, her duruşma öncesinde oldukları gibi ‘adalet nöbeti'nde olduklarını söyledi. Aydın, “Bu dava 14 yıldır sürüyor. 2016'dan beri kamu görevlilerinin yargılandığı aşama sürüyor” dedi.
 
KARANLIK PERDE KALDIRILMADI
 
Bugün duruşmada verilecek kararla birlikte Dink cinayetine ilişkin davanın sonuna gelinmeyeceğini söyleyen Aydın, Dink cinayeti davasının sadece bir aşamasının sona erdiğinin söylenebileceğini vurguladı. Aydın, “Hala Dink cinayeti üzerindeki karanlık perdenin kaldırılmış olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü bu cinayetin bir mekanizmayla karara alındığı ve cinayet şebekesinin nasıl harekete geçtiği tam olarak ortaya konulmadı. Bu cinayete hazırlık sürecinde Dink'in nasıl hedef haline getirildiği tam olarak ortaya konulmadı” diye konuştu.
 
'ÖLDÜR DİYENLER YARGILANSIN'
 
“Biz bitti demeden bu dava bitmez” diyen Aydın, sözlerini şöyle noktaladı:  “Bu dava bundan sonrada başka aşamalar şeklinde devam edecek. Bundan sonra bu dava ne yönde gelişecek bu karara ve bundan sonraki sürece bağlı. Ama bu cinayetin içinde ve arkasında olan herkes ortaya çıkıp yargılanana kadar ve  hak ettikleri cezayı alana kadar biz bu davanın peşini bırakmayacağız. ‘Öldür' diyenler yargılansın. Biz bitti demeden bu dava bitmez.” 
 
Yapılan açıklama sonrası grup üyeleri duruşmayı takip etmek üzere Adliye binasına girdi.

Haber Ara