Dolar

32,2653

Euro

34,7065

Altın

2.400,68

Bist

10.336,50

'Hocaefendi yolunda anam, babam feda olsun'

Fethullah Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen NBA oyuncusu Enes Kanter, babasının, kendisini evlatlıktan reddetmesi ve soyadını değiştirmesini istemesi üzerine “Hocaefendi yolunda anam, babam, kardeşlerim, tüm sülalem feda olsun” sözleriyle bir mesaj yayınladı. Mesajın altına da imzasını ‘Enes Gülen’ olarak attı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-08 20:52:41

'Hocaefendi yolunda anam, babam feda olsun'

Gülen Cemaati mensubu olduğunu her fırsatta dile getiren NBA oyuncusunun, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi babası Prof. Mehmet Kanter, ‘FETÖ' soruşturması kapsamında dün açığa alınmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Mehmet Kanter bugün de oğlunu evlatlıktan reddettiğini bildiren bir mektup kaleme almıştı: “Enes'in FETÖ terör örgütü tarafından hipnotize olduğunu ve kullanıldığını düşünüyoruz. İnsanlar yanlışlıklar yapabilir. Yanlıştan dönmenin erdem olduğunu defalarca söyledik ancak ikna edemedik. Ben babası ve bütün kanter aileleri olarak fetö terör örgütü tarafından yapılan çirkin darbeyi kınıyor ve lanetliyoruz. Enes'i başta ben babası ve Kanter ailesi evlatlıktan reddediyoruz. Bir an önce soy ismini değiştirmesini istiyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız ve Türk halkından böyle bir çocuğum olduğu için utanç duyarak özür diliyorum.'‘

‘Rabbim ömrümden alsın, yiğit hocama versin'

Kişisel Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Enes Kanter, 24 senedir ana, baba ve kardeş dediği tüm ailesini kaybettiğini söyledi.

“Vefalı, fedakar insanların gözyaşlarıyla büyüttüğü ‘Hizmet Hareketi' için bir Enes'in değil, bin Enes'in feda olsun” diyen Kanter, sözlerine şöyle devam etti: “Bu dava uğrundan başım olsa yine veririm feda olsun. Rabbim benim ömrümden alsın, her saniyesini yiğit hocama versin. Hizmet yolunda cennetim feda olsun, cehennemlere güler geçerim. Allah, sahabe ruhunu dirilten yeniden dirilten bu garip davanın garip yolcularına sahip çıkacak, şahlandıracaktır. Dayanın abilerim, dayanın ablalarım, dayanın kardeşlerim. Zalimler yakın zamanda savrulup gidecektir. Sıkın dişinizi Allah bizimle beraber. Bu davadan vazgeçilmez. Allah var, gam yok.”

Babasının, mektubunda soyadını değiştirmesini istediği Kanter, yayınladığı mesajın sonunda imzasınıysa şu şekilde attı: “Enes (Kanter) Gülen.”

Haber Ara