Dolar

32,3373

Euro

35,1899

Altın

2.246,00

Bist

8.718,11

Hizbullah'tan Hariri yorumu: Dönüşü olumlu

Hizbullah, 7 gün sonra ülkesine geri dönen ve istifasını askıya alan Başbakan Saad el Hariri'nin dönüşünü 'olumlu' karşıladıklarını duyurdu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-23 17:06:27

Hizbullah'tan Hariri yorumu: Dönüşü olumlu

Hizbullah hareketinin Lübnan Meclisi'ndeki siyasi kanadı, Suudi Arabistan'da istifa ettikten 17 gün sonra ülkesine geri dönen ve istifasını Cumhurbaşkanı'nın talebi üzerine askıya alan Başbakan Saad el Hariri'nin dönüşünü 'olumlu' karşıladıklarını duyurdu.

NORMALLİĞE OLASI DÖNÜŞ SİNYALİ

Lübnan'dan yayın yapan el-Meyadin televizyonun aktardığına göre Hizbullah'ın siyasi kanadı yaptığı açıklamada, Hariri'nin Suudi Arabistan'dan ülkesine dönüşünün ve yaptığı 'olumlu açıklamaların' Lübnan'da 'normalliğe olası dönüşün' sinyalini verdiğini söyledi.

HARİRİ 17 GÜN SONRA DÖNMÜŞTÜ

4 Kasım'daki istifasıyla ülkesini şoke eden Hariri 17 gün sonra Lübnan'a dönmüştü.

NASRALLAH, ZORLA İSTİFA ETTİRİLDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Hariri'nin Suudi Arabistan tarafından zorla istifa ettirildiğini söylemiş, Aun da ülkesine dönmemesi nedeniyle Hariri'nin Suudi yetkililerce 'gözaltında tutulduğunu varsaydıklarını' söylemişti.

Hariri ise istifa kararını kendi iradesiyle aldığını tekrar tekrar açıklamıştı.

HARİRİ MACRON ve SİSİ İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Lübnan'a dönmeden önce Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi ile de görüşen Hariri dün Aun ile biraraya gelmişti.

Hariri, Aun'un istifanın askıya alınması talebini 'ciddi bir diyalog' umduğunu belirterek kabul etmişti.

 

Haber Ara