Dolar

32,4711

Euro

34,7516

Altın

2.442,25

Bist

9.915,62

Hizbullah lideri Nasrallah: Trump, korona savaşındaki en büyük yalancı

Korona savaşındaki en büyük yalancının ABD Başkanı Trump olduğunu belirten Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Nasrallah, “İran’a yardım etmek isteyen herkes, önce yaptırımları kaldırılmalı” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-14 14:57:57

Hizbullah lideri Nasrallah: Trump, korona savaşındaki en büyük yalancı

Korona savaşındaki en büyük yalancının ABD Başkanı Trump olduğunu belirten Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Nasrallah, “İran'a yardım etmek isteyen herkes, önce yaptırımları kaldırılmalı” dedi.

Lübnan'daki Al Manar televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Amerikan yönetimine ağır eleştirilerde bulundu..

Bazı ABD'li yetkililerin, “Koronavirüsü pençesindeki İran'a yardım etmeye hazırız” açıklamalarına sert tepki gösteren Nasrallah, "Trump, İran'a yardım etmek istediğini iddia ediyor ve bu ikiyüzlülük. Çünkü kim İran'a yardım etmek isterse tıp ve sağlık alanlarındaki yaptırımları artırıyor" dedi.

Korona savaşındaki en büyük yalancının Trump olduğunu belirten Nasrallah, Trump'ı ise yardımcısı Mike Pence ve değir Amerikan ekibinin takip ettiğini söyledi.

Nasrallah, "Lübnan topraklarında bulunan herkes, kendisinden istenen şeye göre korona ile yüzleşmekten ortak ve sorumludur" dedi.

“Korona'ya mezhepsel veya etnik açıdan yaklaşılmaması gerekiyor. Tamamen insani bir savaşla karşı karşıyayız ve bununla tamamen insani bir bakış açısıyla savaşmalıyız” diyen Nasrallah, İsrail'e karşı direniş savaşında olduğu gibi "dini güdünün bu savaşta zafer için en önemli sebep olduğunu söyledi.

Hassan Nasrallah konuşmasında, koronavirüsü bulaşmış hisseden veya virüs belirtileri gösteren herkesin muayene olmasını ve karantina altına alınmasını istedi.

Cumartesi günü, Lübnan Sağlık Bakanlığı ülkedeki koronavirüsü ile doğrulanmış enfeksiyon vakalarının sayısının 93 olduğunu açıkladı.

Haber Ara