Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Hindistan'daki Müslümanların ilham kaynağı

Meryem Afifa Ansari, 2020 yılında tüm Hindistan’da düzenlenen Neet SS sınavlarında, eyalet düzeyinde en yüksek puanı alarak Osmania Tıp Fakültesi'ne ücretsiz giriş hakkı kazandı. Meryem Afifa Ansari, üç yıl içinde derecesini tamamladıktan sonra Hindistan'ın Müslüman toplumundan en genç beyin cerrahı olmaya hazırlanıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-16 09:20:36

Hindistan'daki Müslümanların ilham kaynağı

Başarı, sıkı çalışma ve sebat etmekle gelir. Bu, her zaman doktor olmayı arzulayan Meryem Afifa Ansari için geçerliydi. Meryem, Hindistan'daki ilk Müslüman kadın beyin cerrahı olmaya hazır.

Meryem, ilk eğitimini Malagao'dan Urduca orta okulda almıştı ve Haydarabad'daki Prenses Durru Shevar Kız Lisesi'nde 10. standardında altın madalya aldı.

2019'da İngiltere'deki Royal College of Surgeon'dan MRCS yüksek lisansını tamamladı.

Meryem, 2020 yılında tüm Hindistan'da düzenlenen Neet SS sınavlarında, eyalet düzeyinde en yüksek puanı alarak Osmania Tıp Fakültesi'nde MCH'ye ücretsiz giriş hakkı kazandı.

Ekran Resmi 2021-01-16 09.28.43

Başarısı hakkında konuşan Meryem Afifa Ensari, “Beyaz önlük,  her zaman istediğim tek şeydi. Bunun için çok çalıştım. Benim başarım Allah'ın hediyesi ve sorumluluktur" dedi.

Topluma mesleği aracılığıyla hizmet etmeye çalışacağını da sözlerine ekleyen Meryem, Müslüman kızlara da verdiği mesajda da, “İnandığın yoldan vazgeçme; kimsenin yapamazsın demesine izin verme” dedi.

Haydarabad Osmania Tıp Koleji'nde nöroşirürji alanında lisansüstü bir kursa kabul edilen 27 yaşındaki Dr. Meryem Afifa Ansari, üç yıl içinde derecesini tamamladıktan sonra Hindistan'ın Müslüman toplumundan en genç beyin cerrahı olmaya hazırlanıyor.

Hindistan'da en yüksek cerrahi derecesine sahip en gençlerden biri olan Meryem, en çok aranan dereceye sahip olmanın yanı sıra, resim, hat sanatında da mükemmeldir ve İslami öğretilere hakim.

Meryem'in başarılı olmasında büyük emeği geçen öğretmen annesi ise, “Onunla gurur duyuyorum. Meryem'in derslerini sıkı ve planlı çalışması, başarı yolundaki her engeli aşmasına yardımcı oldu. Meryem Hindistan'daki Müslüman genç nesil için bir ilham kaynağı oldu” dedi.

Kaynak: Siasat

Haber Ara