Dolar

32,4512

Euro

34,7970

Altın

2.440,26

Bist

9.915,62

Hindistan'da çiftçileri destekleyen Rihanna ve Thunberg'in posterlerini yaktılar

Hindistan'da polis, protestolarını sürdüren çiftçilere destek veren İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg hakkında suç duyurusunda bulundu. Ülkelerine gösterilen tepkiden hoşlanmayan Hindistanlılar sokaklara çıkarak Greta Thunberg ve Rihanna posterlerini ateşe verdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-05 20:50:59

Hindistan'da çiftçileri destekleyen Rihanna ve Thunberg'in posterlerini yaktılar

Hindistan'da haftalardır devam eden çiftçi protestoları uluslararası toplumun ilgisini çekti.

İklim aktivisti Greta Thunberg ve şarkıcı Rihanna, çiftçilere destek veren açıklamalarda bulundu.

Hindistan yönetimi dışarıdan gelen yorumlara sert tepki gösterdi. Hint polisi 18 yaşındaki Greta Thunberg hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sokaklara çıkan bir grup Hintli ise şarkıcı Rihanna ve Greta Thunberg'i protesto etti. Grup beraberinde getirdiği Rihanna ve Greta Thunberg posterlerini de ateşe verdi.

Wx_YTmEfz068TopbOpW5ew

Thunberg'ten açıklama

Ülke basınındaki habere göre, Delhi polisi, Thunberg'ın Hint çiftçilere destek mesajlarının ardından harekete geçti.

Thunberg, Hint polisinin suç duyurusunun ardından Twitter'dan yaptığı paylaşımda ise çiftçilere desteğini yinelerken, "Hala çiftçilerle dayanışma içindeyim ve barışçıl protestolarını destekliyorum. Hiçbir nefret, tehdit, insan hakları ihlali bunu değiştirmeyecek." dedi.

Thunberg, dün yaptığı paylaşımda da "Hindistan'daki çiftçi protestolarıyla dayanışma içindeyiz." ifadesini kullanmıştı.

Ayrıca, dün, Thunberg'in yanı sıra, Barbadoslu şarkıcı Rihanna, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in avukat ve eylemci yeğeni Meena Harris dahil birçok ünlü, sosyal medya hesaplarında, Hindistan'da aylardır eylem yapan çiftçilerin durumuna dikkat çeken paylaşımlarda bulunmuştu.

ABD'li belediye başkanından çiftçilere destek
ABD'nin California eyaletinin tarım başkenti olarak bilinen Fresno idari bölgesinin Belediye Başkanı Jerry Dyer, Twitter paylaşımında, tarım ve hayvancılığın önemini bildiklerini vurgulayarak, Hintli çiftçilerin gösterilerine destek verdi.

AA

Haber Ara