Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Hindistan Başbakanı Moody’den tehdit: Pakistan’ı 10 gün içinde yenebilecek askeri yeteneklere sahibiz

Hindistan Başbakanı’ndan Pakistan’a tehdit. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ülkesinin komşusu Pakistan'ı en fazla 10 gün içinde yenebilecek askeri yeteneklere sahip olduğunu açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-30 10:43:06

Hindistan Başbakanı Moody’den tehdit: Pakistan’ı 10 gün içinde yenebilecek askeri yeteneklere sahibiz

Hindistan Başbakanı, Pakistan'ı tehdit etti. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ülkesinin komşusu Pakistan'ı en fazla 10 gün içinde yenebilecek askeri yeteneklere sahip olduğunu açıkladı.

Modi, Yeni Delhi'deki bir askeri akademiye yaptığı konuşmada Pakistan'ın ülkesinin önünde üç savaşı kaybettiğini hatırlatarak, Hint ordusunun Pakistan'ı yenmesinin bir haftadan on güne kadar sürmeyeceğini söyledi.

Pakistan'a karşı askeri güç kullanma konusunda isteksiz olan seleflerinin başarısızlığından duyduğu üzüntüyü dile getireren Modi; Hindistan'ın, Pakistanla askeri bir çatışma yaşanması halinde Pakistan'ın şansı olmayacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Modi, Pakistan'ı Keşmir'deki isyancı Müslüman gruplara gizlice destek verdiğini idda ederek, Pakistan'ı Hindistan'a karşı ‘vekalet savaşı' sürdürmekle suçladı.

Pakistan ise, Hindistan Başbakanı'nın açıklamalarını, ‘sorumsuzluk' ve ‘savaşa teşvik etme' olarak yorumladı.

Hind yönetimini, Keşmir'de artan protestolara yerel ve uluslararası düzeyde artan eleştiriler karşısında dikkatini başka yöne çevirmeye çalışmakla suçlayan Pakistan, Hindistan Başbakanı Modi'nin tehditlerine sessiz kalmayacaklarını açıkladı.

Hindistan'ın tartışmalı bir ‘vatandaşlık yasası' çıkarmasından sonra işgali altında bulundurduğu Keşmir'de protestolar artmış, çıkan olaylarda birçok Keşmirli Müslüman hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştı.

İki nükleer devlet olan Hindistan ve Pakistan, tartışmalı Keşmir bölgesi yüzünden bugüne kadar üç büyük savaş gerçekleştirdiler.

İki ülkenin nükleer cephaneleri hemen hemen eşit olsa da geleneksel askeri güç bakımından Hindistan'ın yaklaşık 1,2 milyon askerden oluşan bir ordusu var, Pakistan'ın asker sayısı ise 560 bin civarında.

Stockholm Barış Enstitüsü'ne göre Pakistan'ın 140 ila 150 arasında nükleer savaş başlığı, Hindistan'ın 130 ila 140 arasında nükleer savaş başlığı bulunuyor.

Haber Ara