Dolar

32,4845

Euro

34,7989

Altın

2.440,90

Bist

9.915,62

'Hedefimiz Avrupa şampiyonluğu'

İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Kihtir: -'İnşallah Antalyalılar stadı dolduracaklar ve biz de daha iyi oynayacağız. Sporcularımız hazır, kazanacak gücümüz var'- İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Metin: -'Amputeyi hedef aldık. Onlar Avrupa şampiyonu oldu, biz de bu başarıyı elde edeceğiz'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-27 11:50:43

'Hedefimiz Avrupa şampiyonluğu'
SİNAN ÖZMÜŞ - Antalya'da 2019 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçında İngiltere ile karşılaşacak olan İşitme Engelliler Milli Futbol Takımı'nın hedefinde Avrupa şampiyonluğu var.

Türkiye İşitme Engeliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımlarının daha önce Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olduğunu, ancak bu başarıların artık geride kaldığını söyledi.

İngiltere ile çok önemli bir Avrupa Şampiyonası grup eleme maçına çıkacaklarına değinen Kihtir, üç takımlı grupta ilk ikiye giren ülkelerin Avrupa şampiyonasına gideceğini ifade etti.

Başkan Kihtir, bu nedenle gruptaki ilk maçı kazanmaları gerektiğini belirterek, "Gerçekten önemli ve büyük bir maç. Sporcularımız hazır, kazanacak gücümüz var. İngiltere maçının kolay olacağını düşünmüyoruz. İki sene önce böyle bir hata yaptık. Yarı final maçında İngiltere 2-0 öne geçmişti. Son dakikalarda maçı 3-2'ye çevirip kurtardık. O sene şampiyon olmuştuk. O yüzden rakibi hafife almamak lazım. Antalya Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bizi çok iyi destekledi. İnşallah Antalyalılar stadı dolduracaklar ve biz de daha iyi oynayacağız. Hedefimiz Avrupa şampiyonluğu." diye konuştu.


- Teknik direktör Metin: "Ampute Milli Takımı bizi motive etti"


Ay-yıldızlı ekibin teknik direktörü Ali Metin de İngiltere ile oynayacakları karşılaşmanın önemli olduğunu vurguladı.

İngiltere güçlü bir takım ancak iyi bir motivasyonları olduğunu aktaran Metin, olimpiyat şampiyonu olan takımın iskeletini koruyarak, bunların içine genç oyuncuları kattıklarını dile getirdi. Yeni oyuncuların takıma çok iyi adapte olduğunu anlatan Metin, "Ampute Milli Takımının Avrupa şampiyonu olması bizi motive etti. Amputeyi hedef aldık. Onlar Avrupa şampiyonu oldu, biz de bu başarıyı elde edeceğiz." yorumunu yaptı.

Metin ayrıca, Medipol Başakşehir kulübü oyuncuları Emre Belözoğlu ve Hakan Özmert'in görüntülü arama yaparak oyuncularıyla görüşüp destek verdiğini kaydetti.

Takım kaptanı Soner Balcı da maça iyi şekilde hazırlandıklarını söyledi.


- İlk iki 2019 Avrupa Şampiyonası'na katılacak


Samsun'da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda şampiyon olan milliler, 17 Haziran 2018'de ise gruptaki ikinci müsabakasını Çekya ile yapacak.

Grupta ilk 2 sırayı alan takımlar, 22 Haziran-6 Temmuz 2019'da Yunanistan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak. Avrupa Şampiyonası'nda 16 takım mücadele edecek.

Teknik direktör Ali Metin yönetimindeki İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı aday kadrosunda şu isimler bulunuyor:

Soner Balcı, Mehmet Sert, Mahmut Aktaş, Hüseyin Er, Hakan Erol, Janbert Özeşer, İmamettin Sunmez, Ersin Mert, Orhan Aydeniz, Tolga Alkan, Fırat Kaya, Serhat Başaran, Yunus Şahin, Emre Kılınç, Hakan Kurt, Kasım Kılınç, Gökhan Aydın, Ali Dalkıran, Cemal Kutay Kahraman, Mustafa Şaşmaz, Mustafa Acar, Eşref Metin Su.

Elemelerde B Grubu'ndaki ilk maçında 29 Ekim Pazar günü saat 16.00'da Antalya Stadı'nda İngiltere ile karşılaşacak olan milliler, karşılaşmanın son hazırlıklarını Manavgat ilçesindeki Emirhan Stadı'nda Teknik Direktör Ali Metin yönetiminde gerçekleştirdi.

Haber Ara