Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

HDP'den Barzani'ye ziyaret

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli başkanlığında bir heyet AçıklamaIrak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) ziyarette bulundu. Heyet, KDP Lideri Mesut Barzani ile bir araya geldi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-08 08:02:13

HDP'den Barzani'ye ziyaret

HDP Eş Genel Başkanı Sezai ve milletvekilleri Feleknas Uca, Fatma Kurtulan, İmam Taşçıer ile Berdan Öztürk'ten oluşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyeti Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ziyaretinin ilk gününde Mesut Barzani'yi ziyaret etti.

55_12

Amerika'nın Sesi internet sitesine göre Ziyaret öncesi gazetecilerin sorularının yanıtlayan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, şunları söyledi:

“Kendisi ile hem bölge ve hem de Türkiye-Kürdistan Bölgesi ilişkileri üzerinde görüş alışverişinde bulunmak istiyorum. Barzani Kürt halkı için önemli bir lider. Dolayısıyla Sayın Barzani'nin inisiyatif aldığı her konuda bölge açısından önemli gelişmeler olacaktır. Bugüne kadar böyle olmuştur. Almış olduğu inisiyatifler ve ortaya koymuş olduğu siyaset çözüm adına, bölge adına önemlidir. Kendisinden ricalarımız olacak. Kendisinden fikir alışverişinde bulunup fikirlerinden yararlanmak istiyoruz. Özellikle HDP olarak bölge partileri ile diyalogun çok önemli olduğuna inanıyoruz. Tabi bunun başında da Sayın Barzani ve KDP geliyor."

"HDP, TÜRKİYE'DEKİ KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN BARZANİ'DEN YARDIM İSTEDİ"

Haberde Barzani'nin, heyeti Selahattin kentindeki konutunda kabul ettiği, Basına kapalı yapılan görüşmede, HDP'nin Türkiye'deki Kürt sorununun çözümü için Barzani'den inisiyatif almasını istediği kaydedildi.

Aktarılana göre görüşmenin ardından Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamada, Barzani'nin sorunun çözümü için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu söylediği belirtildi.

44_27

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Kürdistan'ın her parçasının kendine göre özellikleri var. Çekişmelerden uzak durmak için Kürt taraflar, Kürdistan'ın her parçasında bu özel durumları göz önüne almalıdır. Başkan Barzani, Kürt meselesi dahil hiçbir sorunun savaş ve şiddetle çözülemeyeceğini ve sonuç olarak siyasi ve barışçıl çözümün başarılı olması gerektiğini ifade ederek, Türkiye ve Kürdistan'ın diğer parçalarında Kürt meselesinin barışçıl bir şekilde çözüme kavuşması için gereken desteği vermeye ve elinde geleni yapmaya hazır olduğunu kaydetti. Başkan Barzani, misafir heyetten, çekişme ve derinleşen sorunlara rağmen hiçbir şekilde barışın gelmesi konusunda ümitsiz olmamalarını ve siyasi çekişmelerin Kürt ve Türk halkı arasında ulusal çekişmelerin baş göstermesine neden olmasına izin vermemelerini istedi.”

IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, Başbakan Mesrur Barzani ile de görüşecek olan HDP heyeti, 9 Eylül'de Süleymaniye'ye geçip Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) yetkilileri ile bir araya gelmesi bekleniyor.

 

Haber Ara