Dolar

32,4454

Euro

34,7775

Altın

2.442,56

Bist

9.915,62

Hariri’nin konvoyuna füze saldırısı

Lübnan eski Başbakanı Said Hariri’nin konvoyu, bu ayın başlarında Doğu Bekaa Vadisi'ndeki dağlık bir bölgeyi ziyaret ederken füze saldırısına uğradığı, ancak Hariri ve konvoydakilerin yara almadan kurtulduğu öğrenildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-30 09:45:32

Hariri’nin konvoyuna füze saldırısı

Lübnan eski Başbakanı Said Hariri'nin konvoyu, bu ayın başlarında Doğu Bekaa Vadisi'ndeki dağlık bir bölgeyi ziyaret ederken füze saldırısına uğradığı, ancak Hariri ve konvoydakilerin yara almadan kurtulduğu öğrenildi.

Suudi Arabistan'a ait El Hadath TV kanalının haberinin doğrulayan Said Hariri, yaptığı kısa açıklamada saldırının 17 Haziran'da otoyala yaklaşık 500 metre uzakta meydana geldiğini söyledi. Hariri, olayla ilgili soruşturmanın başlamasından sonra geniş açıklamalarda bulunacağını belirtti.

Hariri, Bekaa Vadisi'ndeki en üst düzey Sünni din adamını ziyaretinden dönüyordu.

Kendisi Sünni bir Müslüman olan Hariri, ülke çapında düzenlenen protestoların ardından Ekim ayının sonunda istifa etmişti.

El-Hadath televizyonu, füze saldırısının Hariri'nin içinde bulunduğu 30 kadar araç konvoyunun doğu Makseh köyündeki şeyh Khalil el-Mais ile yaptığı görüşme sonrasında Beyrut'a geri dönerken meydana geldiğini bildirdi.

El-Hadath televizyonun haberinde, füze saldırısından sonra Lübnan güvenlik güçlerinin bölgeyi aradığı ve füze kalıntılarını bulduğu belirtildi. Füzenin bir drondan mı yoksa yerden mi ateş edildiğini belirlemek için soruşturma başlatıldığını da ekledi.

Said Hariri, dönemin Lübnan Başbakanı babası Refik Hariri'nin 14 Şubat 2005 günü başkent Beyrut'ta düzenlenen bombalı bir suikast sonucu öldürülmesi üzerine sıkı güvenlik önlemleri altında Lübnan'da dolaşıyor.

BM destekli bir mahkeme, Hizbullah grubunun üyelerini Rafik Hariri'nin suikastinin arkasında olduklarını belirtti. Ancak Hizbullah ise, suçlamayı reddetti.

Çeviri: Feyza Akyıl

 

Haber Ara