Dolar

32,2507

Euro

34,6796

Altın

2.402,39

Bist

10.247,75

Hangi ülkede kaç kişi öldü, kaç kişi enfekte oldu, hangi önlemler alındı? Koronavirüste son durum!

Dünyanın bir numaralı gündemi haline gelen koronavirüs yayılmaya devam ediyor. Ülkelerin virüsle mücadele yöntemlerindeki farklılıklar dikkat çekerken, ölümler de sürüyor. Peki koronavirüs şu ana kadar hangi ülkelerde görüldü? İşte ülkeler, enfekte sayıları ve can kayıpları...

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-15 15:13:27

Hangi ülkede kaç kişi öldü, kaç kişi enfekte oldu, hangi önlemler alındı? Koronavirüste son durum!

TÜRKİYE'DE UMREDEN DÖNENLER KARANTİNADA

Şu ana kadar 6 kişide koronavirüs tespit edildi. Bunlardan altıncısı dün açıklanırken, söz konusu vakanın umreden dönen bir vatandaş olduğu pbilgisi paylaşıldı.

Umreden dönen vatandaşlar yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Ankara ve Konya'da belirlenen yurtlarda karantinaya alındı.

Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye ve Gürcistan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı aldıkları tedbirler çerçevesinde, daha önce alınan "14 Mart 24.00'e kadar karşılıklı uçuşları durdurma kararı"nı erteledi.

GÜRCİSTAN'DA 30 HASTADAN 1'İ İYİLEŞTİ

Gürcistan'da Tiflis Enfeksiyon Hastanesi Müdürü Maria Ezurgbaia, yaptığı açıklamada, Kovid-19 teşhisiyle tedavi altında tutulan 30 hastadan birinin iyileştiğini ifade etti.

İRAN'DA ÖLÜ SAYISI YÜKSELDİ

İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 113 kişi artarak 724'e yükseldi

KUDÜS'TE MESCİD-İ AKSA KÜLLİYESİNDEKİ MESCİDLER KAPATILDI

Kudüs'teki İslami Vakıflar İdaresi, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasıyla mücadele kapsamında, Harem-i Şerif içindeki mescitlerin kapatılması ve namazların Aksa'nın avlusunda kılınması yönünde karar aldı.

GAZZE, SINIR KAPILARI ÇİFT YÖNLÜ KAPATILDI

Gazze'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik önlemler kapsamında, İsrail ve Mısır'la sınır kapıları çift yönlü kapatıldı.

FİLİSTİN'DE CAMİ ve KİLİSELER İÇİN KARAR

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını önlemek amacıyla bir sonraki emre kadar cami ve kiliselerdeki ibadetlerin askıya alınmasına karar verdi.

Filistin'de koronavirüs vaka sayısı 38 olarak açıklanmıştı.

İSRAİL'DE GENİŞ KAPSAMLI KARARLAR ALINDI

İsrail yönetimi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle marketler, eczaneler ve bankalar dışındaki tüm ticari mekanların kapatılması kararı aldı.

Başbakan Binyamin Netanyahu, düzenlediği basın toplantısında, kafeler, restoranlar, oteller, alışveriş merkezleri ve tüm eğlence mekanlarının kapatılmasına kara verdiklerini söyledi. Marketler, eczaneler, bankalar ve akaryakıt istasyonlarının açık kalacağına vurgu yapan Netanyahu, toplu taşımanın da olağan seyrinde devam edeceğini ifade etti.

Netanyahu, ayrıca 10 kişiden fazla katılımcının olacağı toplantı veya etkinliklerin de yasaklandığını kaydetti.

İsrail Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 29 kişide daha Kovid-19 tespit edildiği, böylece vaka sayısının 193'e yükseldiği aktarıldı.

Tel Aviv yönetimi, daha önce ülkeye gelen İsrailliler ile yabancıların Kovid-19 nedeniyle 14 gün boyunca karantinada kalmaları yönünde karar almıştı. İsrail'e gelen yabancıların, karantinada kalacakları bir adres gösterememeleri durumunda ülkeye alınmamasını içeren uygulama ise 12 Mart itibarıyla yürürlüğe girmişti.

Ayrıca kreşler hariç tüm okullarda eğitime ara verilirken kapalı ve açık alanlarda 100 kişiyi aşan toplantı ve etkinlikler de yasaklanmıştı.

KKTC'DE ENFEKTE SAYISI 6'YA YÜKSELDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanı Ali Pilli, ülkede bir kişinin daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını ve vaka sayısının 6'ye yükseldiğini duyurdu.

Türk Ajansı Kıbrıs'a (TAK) açıklama yapan Pilli, yeni Kovid-19 vakasının İngiltere'den gelen bir KKTC vatandaşında görüldüğünü belirtti.

Bakan Pilli, otellerde gözlem altında tutulan turistlerden üçüne yapılan testlerin ise negatif çıktığını kaydetti.

KKTC'de daha önce dört turist ve bir KKTC vatandaşında Kovid-19 tespit edilmişti.

ENDONEZYA'DA VAKA SAYISI 96'YA YÜKSELDİ

Endonezya'da koronavirüs (Kovid-19) vakası sayısı 27 yeni vaka ile 96'ya yükselirken dünya genelinde koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler kapsamında getirilen uçuş yasaklarıyla Bali'deki turizm önemli ölçüde etkilendi. Ngurah Rai Uluslararası Havaalanı'nda ise bazı turistlerin maske taktığı gözlendi.

AVUSTRALYA BAŞBAKANINDAN 14 GÜN ÇAĞRISI

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını önlemek amacıyla ülkeye girecek herkesin kendini 14 gün tecrit etmesi şartı getirdiklerini açıkladı.

Kovid-19'dan 3 kişinin hayatını kaybettiği Avustralya'da, vaka sayısı 250'yi geçti.

ABD'DE ÖLÜ SAYISI YÜKSELDİ

ABD'de yeni tip korona virüs (Kovid-19) kaynaklı vaka sayısının 2 bin 700'ü geçtiği ve ölü sayısının ise 58'e yükseldiği bildirildi.

ABD yönetimi, Avrupa'dan ABD'ye gelen tüm seyahatleri askıya aldığı yasak listesine İngiltere ve İrlanda'yı da eklediğini bildirdi.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump'a yapılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin negatif çıktığı bildirildi.

LÜBNAN'DA CAMİLERDE NAMAZLAR ASKIYA ALINDI

Lübnan'da yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında camilerde cemaatle namaz kılınması askıya alındı.

Lübnan Fetva Makamından yapılan açıklamada, camilerin, ezanların okunması için açık tutulacağı, cemaatle namaz kılmanın askıya alındığı belirtildi.

Kararın, Lübnan Başmüftüsü Abdullatif Deryan'ın ülkedeki İslam alimleri ve müftülerle yaptığı görüşmenin ardından alındığı ifade edildi.

Kovid-19 vakasının 93 olduğu ülkede, 3 kişi söz konusu virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

MISIR ve TUNUS

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı Mısır'da 109, Tunus'ta 18'e yükseldi.

Tunus hükümeti, koronavirüs ile mücadele kapsamında 4 Nisan'a kadar deniz sınırını ve İtalya'yla hava sınırını kapatırken, cemaatle namazları da askıya almıştı.

LİBYA'DA KARA VE DENİZ SINIRLARI KAPATILIYOR

Libya'da uluslararası tanınırlığı olan meşru tek yönetim Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac, Libya halkına hitap ettiği televizyon konuşmasında, Kovid-19'a karşı alınan tedbirleri duyurdu.

Kovid-19'la mücadele kapsamında ülkede olağanüstü hal ile seferberlik ilan edildiğini belirten Serrac, Devlet Yüksek Konseyi tarafından yaklaşık 140 milyon dolar finans tahsis edeceğini açıkladı.

Serrac, yarından itibaren 3 hafta boyunca ülkenin kara ve deniz sınırların kapatılacağını bildirdi.

Düğün salonlarındaki programların ve spor aktivitelerinin durdurulduğunu belirten Serrac, namazların mescitlerde kılınmasının askıya alındığını kaydetti.

FAS UÇAK SEFERLERİNİ ASKIYA ALDI

Fas Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise 21 ülkeyle uçak seferlerinin askıya alındığını duyuruldu.

Uçak seferleri iptal edilen ülkeler arasında Lübnan, Mısır, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Ürdün, Tunus, Moritanya, Türkiye, Kanada ve Brezilya da yer alıyor.

IRAK'TA VİLAYETLER SINIR KAPILARINI KAPATIYOR

Irak'ta 8 vilayet daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından korunmak amacıyla sınırlarını giriş çıkışlara kapatma kararı alırken ülkede sınırları kapatılan vilayet sayısı 11'e yükseldi.

Zikar, Babil, Meysan, Necef, Basra, Divaniye, Vasıt ve Kerkük valileri tarafından ayrı ayrı yapılan açıklamalarda, Kovid-19'un yayılmasına engel olmak amacıyla başında bulundukları kentlerin sınırlarının kapatıldığı bildirildi.

Vilayet sınırlarının kapatılma süreleri iki günden bir haftaya kadar değişkenlik gösterirken bir kısmının ise ikinci bir emre kadar kent sınırlarının kapalı tutulacağı belirtildi.

Güneydeki Basra vilayetinin Kuveyt ve İran sınır kapılarının da yolcu ve mal girişlerine de tamamıyla kapatıldığı belirtildi.

Kerbela, Erbil ve Süleymaniye vilayetleri de geçen hafta sınırlarını kapatma kararı almıştı.

Ninova vilayetinde ise sokağa çıkma yasağı getirildi.

Irak'taki son resmi verilerde, Kovid-19'a yakalanan kişi sayısının 110 kişi olduğu; bunlardan 24'ünün iyileştiği, 10 kişinin ise öldüğü kaydedildi.

SUDAN'DA ALINAN ÖNLEMLER

Sudan hükümeti, tüm eğitim kurumlarında eğitime bir ay ara verildiğini, her türlü toplu faaliyetin yasaklandığını ayrıca fırsatçılığa izin vermemek için piyasalardaki denetimlerin sıkılaştırılacağını açıkladı.

Açıklamada ayrıca, Mısır'da mahsur kalan Sudan vatandaşlarının Erkın kara hudut kapısı üzerinden tahliye edilmesi ve geçici konaklama merkezinde tam donanımlı tıbbi ekipçe muayenelerinin yapılacağı belirtildi.

AFRİKA KITASINDA NERELERDE VİRÜS GÖRÜNDÜ?

Afrika kıtasında Ruanda ve Esvatini ile birlikte Senegal, Orta Afrika Cumhuriyeti, Namibya, Moritanya, Sudan, Gine, Etiyopya, Kenya, Gabon, Fildişi Sahili, Gana, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Burkina Faso, Mısır, Cezayir, Nijerya, Kamerun, Tunus, Güney Afrika ve Fas'ta da Kovid-19 vakaları görüldü.

Kıtadaki 261 virüs vakasının 4'ü ölümle sonuçlandı.

YEMEN'DE İNSANİ YARDIM TAŞIYAN UÇAKLAR HARİCİNDE TÜM UÇUŞLAR DURDURULACAK

Yemen Hükümeti, yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) korunmak amacıyla iki hafta boyunca ülkedeki tüm havaalanlarının uçuşlara kapatılacağını açıkladı.

Hükümet, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlediği olağanüstü toplantıda, Kovid-19'dan korunma yollarını görüştü.

Hükümete bağlı SABA haber ajansına göre, toplantıda, çarşamba gününden başlamak üzere 2 hafta boyunca ülkedeki tüm havaalanlarında uçuşların çift yönlü olarak askıya alınmasına karar verildi.

Kararın, insani amaçlarla yapılan uçuşları ya da yardım kampanyalarını kapsamayacağı kaydedildi.

Hükümet ayrıca, salı gününden itibaren sınır kapılarının kapatılmasına ve eğitime bir haftalığına ara verilmesine karar verdi.

Yemen'de şu ana kadar Kovid-19 vakasına rastlanmadı.

İSPANYA'DA OLAĞANÜSTÜ HAL KARARI ALINDI, KURALLARA UYMAYANLAR İÇİN POLİS GÜCÜ KULLANILACAK

İspanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı bu akşamdan itibaren yürürlüğe giren olağanüstü hal kapsamında ülke genelinde serbest dolaşıma sınırlamalar getirildi.

Olağanüstü hal kararının, 7 saatten fazla süren Bakanlar Kurulunda onaylanmasının ardından Başbakan Pedro Sanchez, video konferans sistemiyle basın toplantısı düzenledi.

Sanchez, hükümetin aldığı kararlar gereği zaruret gerektiren durumlar olmadıkça ülke genelinde tüm serbest dolaşımın yasaklandığını belirterek "İspanyollar, işe, eczaneye, hastaneye, markete gitmek ya da bankadan para çekmek için sokağa çıkabilir ama örneğin restorana, plaja, pikniğe ya da bir arkadaşına ev ziyaretine gidemez." dedi.

İspanyolların ikamet yerlerine geri dönmelerinin garanti edileceğini ancak Balear ve Kanarya Adalarına uçuşların kısıtlanacağını söyleyen Sanchez, olağanüstü hal süresince tüm okul ve üniversitelerde eğitime ara verileceğini aktardı.

İspanya'daki 17 özerk yönetimin Kovid-19'a karşı mücadelede ayrı ayrı kararlar almasını önlemek için öncelikle güvenlik ve sağlık konularında alınacak kararların merkezi hükümete bağlandığını açıklayan Sanchez, koordinasyondan Savunma, İçişleri, Sağlık ve Ulaştırma bakanlarının sorumlu olacağını duyurdu.

Olağanüstü hal süresince yerel güvenlik güçlerinin İçişleri Bakanlığına bağlanacağına, gerek görülmesi halinde Bakanlığın talimatıyla bazı kentlerde yolların da kapatılabileceğine işaret eden İspanya Başbakanı, "Gerektiğinde müdahale etmek için asker de hazır bekleyecek." dedi.

İspanya'da koronavirüs nedeniyle ölü ve vaka sayılarında bu zamana kadarki en yüksek artışın bugün görülmesi dikkati çekti. Son verilere göre ölü sayısı 73 artışla 193 oldu, vaka sayısı ise 2 binden fazla artışla 6 bin 250'nin üzerine çıktı.

Kovid-19'dan dolayı 80'den fazla ülke İspanya'dan gelen yolcuların girişine yasak getirdi.

SLOVENYA ve DANİMARKA'DA İLK VAKALAR

Slovenya devlet televizyonunun aktardığına göre, başkent Ljubljana'daki üniversite hastanesinde tedavi gören bir erkek hasta, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Slovenya'daki vaka sayısı bugün 40 artarak 181'e çıkmıştı.

Koronavirüs tespit edilenlerin sayısının 827'ye ulaştığı Danimarka'da da 81 yaşındaki bir kişi yaşamını yitirdi. Bu, Danimarka'da Kovid-19 nedeniyle ilk ölüm oldu.

NORVEÇ HAVA ve KARA SINIRLARINI KAPATIYOR

Koronavirüs vakalarının 950'ye çıktığı Norveç'te Başbakan Erna Solberg, salgın nedeniyle 16 Mart Pazartesi gününden itibaren ülkenin hava ve kara sınırlarının kapatılacağını açıkladı.

SIRBİSTAN'DA VAKA SAYISI 46

Sırbistan'daki vaka sayısı 46'ya yükselirken, hükümet Fransa, Almanya, Slovenya, Avusturya, İspanya, Yunanistan ve İsviçre'den yabancı uyrukluların ülkeye girişini yasakladı.

Sırbistan daha önce de Çin ve Güney Kore'nin virüsten etkilenen bazı bölgeleri ile İtalya, İran ve Romanya'dan gelen yabancıların ülkeye girişlerini yasaklamıştı.

MACARİSTAN, KUZEY MAKEDONYA, KOSOVA

Bu arada, koronavirüs vakaları Macaristan'da 30'a, Kuzey Makedonya'da 19'a, Kosova'da ise 5'e çıktı.

FRANSA'DA ÖLÜ SAYISI 91'E YÜKSELDİ, ALARM SEVİYESİ 3'E ÇIKARILDI

Fransa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölenlerin sayısının 91'e yükselmesi üzerine, kafe, restoran, bar, sinema ve gece kulüpleri ile market, banka ve eczaneler dışındaki tüm ticari mağazaların bu geceden itibaren kapatılmasına karar verildi.

Fransa Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Jerome Salomon, Fransa'nın tüm adalarında da görüldüğünü ifade ederek, alarm uyarısının 3. seviyeye geçtiğini sözlerine ekledi.

İTALYA'DA ÖLÜMLER YÜKSELİYOR

İtalya'da bugün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 175 kişi daha yaşamını yitirdi. Ülkede, virüs nedeniyle ölenlerin sayısı 1441'e yükseldi.

RUSYA'DA VAKA SAYISI 59

Rusya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilen kişi sayısı 59'a yükseldi.

MOLDOVA'DA 12 KİŞİ ENFEKTE DURUMDA

Moldova Sağlık, Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanı Viorika Dumbravyanu, düzenlediği basın toplantısında, 4 kişide daha virüs tespit edildiğini duyurdu. İlk Kovid-19'un geçen hafta saptandığı ülkede, daha önce 8 kişide vaka görülmüş ve "kırmızı kod" tehlike seviyesi ilan edilmişti.

UKRAYNA ve POLONYA

Ukrayna Demiryolları Kurumu Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Polonya'ya yolcu tren seferlerinin 15 Mart itibarıyla geçici olarak durdurulduğu duyuruldu. Dün 71 yaşındaki vatandaşın hayatını kaybetmesi sonucu ülkede Kovid-19 kaynaklı ilk ölüm gerçekleşmişti. Ukrayna'da, 3 kişide virüs tespit edilmişti.

ÖZBEKİSTAN'DA İLK VAKA TEPSİT EDİLDİ

Özbekistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Fransa'dan dönen bir Özbekistan vatandaşında Kovid-19'un tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, salgının tespit edildiği ülkelerden gelen ve 14 gün süreyle gözlem altında tutulan 7 bin 700 kişiden 5 bin 600'ünün karantinadan çıkarıldığı aktarıldı.

KAZAKİSTAN'DA VAKA SAYISI 8'E ULAŞTI

Kazakistan Sağlık Bakanı Yeljan Birtanov, düzenlediği brifingde, ülkede Kovid-19'a iki kişide daha rastlandığını belirterek, "Biri dün İtalya'dan, diğeri de Güney Kore'den gelen vatandaşlarımız. Transit yolcular hariç hastalarla aynı uçaklarda gelenler hastanelere kaldırıldı." şeklinde konuştu.

Böylece ülkede vaka sayısının 8'e ulaştığını dile getiren Birtanov, 1400'ün üzerinde vatandaşın hastanelerde, 545'in de ev karantinalarında olduğunu bildirdi.

KIRGIZİSTAN'TA VAKA YOK, PANİK HAKİM

Komşu ülkelerde Kovid-19 vakalarının tespit edilmesinin ardından Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki bazı alışveriş merkezleri ve pazarlarda yoğunluk yaşandı.

Kırgızistan Başbakan Yardımcısı Erkin Asrandiyev, yaptığı açıklamada, bazı gıda ürünlerine talebin arttığını belirtti. Ülkede yeterince gıda stoku olduğunu dile getiren Asrandiyev, halkı panik yapmamaya çağırdı.

AZERBAYCAN 3 ÜLKEYLE UÇUŞLAR DURDU

Azerbaycan'da Kovid-19'la ilgili oluşturulan operasyonel karargahtan yapılan açıklamada, Fransa, Almanya, Kazakistan ile uçuşların geçici olarak askıya alındığı kaydedildi.

Ülkede ayrıca salgın nedeniyle Cumhurbaşkanlığı, Bakanlar Kurulu, sağlık kurumu çalışanları ve çok sayıda bakanlık ve devlet kurumu çalışanları için 20-27 Mart'taki nevruz tatili iptal edildi.

GÜNEY KORE

Güney Kore'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en fazla etkilenen güney kesimleri "özel afet bölgeleri" ilan edildi. Bugün Güney Kore'de 76 yeni tip koronavirüs vakasının tespit edildiği ve 23 gün sonra ilk kez günlük yeni vaka sayısında 100'ün altına düşüldüğü belirtildi.

Ülkede yüzde 88'i güneydoğuda olmak üzere vaka sayısının 8 bin 162'ye yükseldiği de ifade edildi.

JAPONYA

Japonya'da yeni tip koronavirüse yakalananların sayısı 1400'ü aşarken, 28 kişi hayatını kaybetti.

ÇİN

Çin'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ölü sayısının 3 bin 199 olduğu bildirildi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamada, Kovid-19 nedeniyle son 24 saatte hepsi Vuhan'da olmak üzere 10 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, Çin'de yeni tip koronavirüs salgınında yaşamını yitirenlerin sayısının 3 bin 199'a çıktığı, yine son bir gün içinde 20 yeni vakanın tespit edildiği kaydedildi.

Son 24 saatte tespit edilen vakalardan sadece 4'ünün, salgının çıkış noktası Vuhan kentinde yaşadığı ifade edildi.

Bu arada Çin'de toplam vaka sayısının 80 bin 778'e çıktığı, bunlardan 10 bin 734'ünün tedavi altında olduğu belirtildi.

Çin ana karası dışında Hong Kong'da da vaka sayısı 141'e çıktı.

AVUSTRALYA

Avustralya'nın Yeni Güney Galler (NSW) eyaletinde 77 yaşındaki bir kadının hayatını kaybetmesiyle Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Vaka sayısının 280'i geçtiği ülkede, Başbakan Scott Morrison, yaptığı açıklamada, virüsün yayılmasını önlemek amacıyla gece yarısından itibaren ülkeye girecek herkesin kendini 14 gün karantinaya alması şartı getirdiklerini duyurmuştu.

corona-shutter__16_9_1584220523

13 MART 2020 İTİBARİYLE DÜNYA GENELİNDE SON RAKAMLAR

Kovid-19 görülen ülkelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesi, 13 Mart 2020 itibariyle dünya genelinde yeni tip koronavirüs vaka sayısını 134 bin 918 olarak güncelledi.

HANGİ ÜLKEDE KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Siteye göre Kovid-19 nedeniyle toplam 4 bin 990 kişi öldü, 70 bin 395 kişi ise iyileşti.

Çin ana karasında 3 bin 177, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 4, İtalya'da 1016, İran'da 429, İspanya'da 87, Güney Kore'de 71, Fransa'da 61, ABD'de 41, Japonya'da 26, İngiltere'de 10, Irak'ta 8, İsviçre'de 7, Almanya'da 6, Hollanda'da 5, San Marino'da 5, Filipinler'de 5, Avustralya'da 3, Belçika'da 3, Lübnan'da 3, Mısır 2, Cezayir'de 2, Endonezya 2, Kanada, İsveç, Norveç, Avusturya, Panama, Fas, Guyana, Hindistan, Tayland, Tayvan, İrlanda, Arnavutluk, Bulgaristan, Yunanistan, Azerbaycan, Polonya ve Arjantin'de birer kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

ÇİN ANA KARASI ve TAYVAN'DAKİ VAKA SAYISI

Çin ana karasında 80 bin 814, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 132 ve Makau Özel İdari Bölgesi'nde 10 vakaya rastlandı. Tayvan'da da 50 kişide Kovid-19 tespit edildi.

DÜNYA GENELİNDEKİ VAKA SAYISI

"Worldometer"de yer alan diğer ülke ve bölgelerdeki vaka sayıları şöyle:

"İtalya 15 bin 113, İran 10 bin 75, Güney Kore 7 bin 979, İspanya 3 bin 148, Fransa 2 bin 876, Almanya 2 bin 750, ABD 1762, Japonya 1387, İsviçre 868, Norveç 801, İsveç 687, Danimarka 674, Hollanda 614, İngiltere 590, Avusturya 428, Belçika 399, Katar 262, Bahreyn 197, Singapur 187, Avustralya 160, Kanada 158, Malezya 158, Yunanistan 117, İzlanda 117, Çekya 116, Finlandiya 109, İsrail 109, Slovenya 96, Birleşik Arap Emirlikleri 85, Irak 83, Mısır 80, Kuveyt 80, Portekiz 78, Brezilya 77, San Marino 77, Hindistan 75, Tayland 75, İrlanda 70, Lübnan 68, Romanya 64, Suudi Arabistan 62, Polonya 58, Filipinler 52, Vietnam 44, Endonezya 34, Rusya 34, Şili 33, Sırbistan 31, Arjantin 31, Filistin 31, Panama 27, Hırvatistan 27, Estonya 27, Cezayir 26, Lüksemburg 26, Gürcistan 25, Brunei 25, Arnavutluk 23, Bulgaristan 23, Kosta Rika 23, Peru 22, Belarus 21, Pakistan 21, Slovakya 21, Ekvador 19, Umman 18, Letonya 16, Macaristan 16, Güney Afrika 16, Azerbaycan 15, Tunus 13, Meksika 12, Bosna Hersek 11, Senegal 10, Güney Kıbrıs Rum kesimi 10, Kuzey Makedonya 9, Kolombiya 9, Malta 9, Maldivler 8, Jamaika 8, Afganistan 7, Fas 6, Ermenistan 6, Fransız Guyanası 6, Moldova 6, Paraguay 6, Kamboçya 5, Dominik Cumhuriyeti 5, Yeni Zelanda 5, KKTC 5, Liechtenstein 4, Reunion 4, Litvanya 3, Sri Lanka 3, Ukrayna 3, Bangladeş 3, Bolivya 3, Manş Adaları 3, Martinik 3, Küba 3, Monako 2, Nijerya 2, Burkina Faso 2, Kamerun 2, Faroe Adaları 2, Gana 2, Saint Martin 2, Honduras 2, Türkiye 2, Guyana 1, Andorra 1, Ürdün 1, Nepal 1, Butan 1, Fildişi Sahili 1, Kongo Demokratik Cumhuriyeti 1, Fransız Polinezyası 1, Cebelitarık 1, Vatikan 1, Moğolistan 1, Saint Barth 1, St. Vincent Grenadines 1, Togo 1 ve Trinidad and Tobago 1."

Haber Ara