Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Hangi takımın taraftarı daha çok? En çok taraftarı olan takım hangisi?

Hangi takımın taraftarı daha çok? Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki sportif rekabet taraftar sayılarına da sıçradı. Fenerbahçe kendi taraftarlarının sayısının daha fazla olduğunu söylerken Galatasaray da en çok taraftarı olan kulübün Galatasaray olduğunu iddia etti. Peki Türkiye'de en çok taraftarı olan takım hangisi? Türkiye'de en çok taraftar Galatasaray'da mı yoksa Fenerbahçe'de mi? Beşiktaş'ın taraftar sayısı kaç?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-17 14:49:52

Hangi takımın taraftarı daha çok? En çok taraftarı olan takım hangisi?

Hangi takımın taraftarı daha çok? En çok taraftarı olan takım hangisi sorusu Süper Lig'de mücadele eden Fenerbahçe ve Galatasaray arasında sürekli tartışma konusu oluyor. Sportif alanda olduğu gibi taraftar sayılarında da birbirlerine üstün gelmeye çalışan kulüpler en çok taraftarın kendi kulüplerinde olduklarını beyan ediyor. Hangi takımın taraftarı daha çok? Hangi takımın taraftarının daha çok olduğuna yönelik ülkemzide çeşitli anketler düzenlendi. Peki Türkiye'de en çok taraftarı olan takım hangisi? Türkiye'de en çok taraftar Galatasaray'da mı yoksa Fenerbahçe'de mi? Beşiktaş'ın taraftar sayısı kaç? İşte o anketlerin sonuçları...

Hangi takımın taraftarı daha çok? sorusuna anket şirketlerinin çalışması ile yanıt arandı. İşte o anketlerin sonuçları...

Areda Survey: En çok taraftar Galatasaray'da

Araştırma şirketi Areda Survey Türkiye'nin 81 ilinde büyük bir çalışma gerçekleştirdi. 18 yaş üstü 7 bin 500 kişi üzerinde yapılan araştırmada en çok taraftara sahip kulüp Galatasaray olurken her 3 kişiden birinin sarı-kırmızılı renklere gönül verdiği belirtildi. Taraftar sayısında zirvede bulunan Galatasaray'ı ezeli rakibi Fenerbahçe izlerken Beşiktaş üçüncü sırada yer aldı. Araştırmaya göre en çok taraftarı olan dördüncü kulüp Anadolu'nun devi Trabzonspor olurken Türkiye'de şampiyonluğa ulaşan diğer takım Bursaspor da bu listede beşinci sırada yer aldı.

KONDA'nın 'Hangi takımın taraftarı daha çok?' anketini sonucu

KONDA yaptığı araştırma ile Hangi takımın taraftarı daha çok? sorusuna yanıt aramaya çalıştı. KONDA Araştırma ve Danışmanlık şirketinin paylaştığı “Toplumsal Cinsiyet Raporu”na göre Türkiye'de en çok taraftarı olan takım Galatasaray olarak yer aldı. Galatasaray ilk sırada bulunurken, Fenerbahçe ikinci, Beşiktaş üçüncü, Trabzonspor ise dördüncü sırada yer alıyor.

Hangi takımın taraftarı daha çok En çok taraftarı olan takım hangisi (2) 

Hürriyet'in anketi: Zirvede Galatasaray taraftarları var

Hürriyet'in yaptırdığı araştırma sonucunda En çok taraftar yüzde 33.8 ile Galatasaray'ın. Ardından yüzde 26.6 ile Fenerbahçe geliyor. Beşiktaş 18.4 ile üçüncü. Yüzde 10.1 ile dördüncü Trabzonspor'u yüzde 2.9 oranla Bursaspor izliyor. En ateşli taraftar yüzde 44.8 ile Çarşı taraftarı. Bunu Fenerbahçe, Galatasaray ve Bursaspor takip ediyor.

'43 ilde Galatasaray 36 ilde Fenerbahçe'

Bilyoner.com'un üyeleri arasında yaptığı araştırmada Türkiye'de 43 ile Galatasaray'ın, 36 ile ise Fenerbahçe'nin hakim olduğu dikkat çekti. Türkiye geneline bakıldığındaysa taraftarların %36'sının Galatasaraylı, %35'inin Fenerbahçeli, %19'unun Beşiktaşlı, %4'ünün de Trabzonsporlu olduğu görüldü. Kendi şehrinin takımını en çok destekleyenler ise %30'la Eskişehirspor taraftarları.

NOT: Taraftar sayılarında anket sonuçlarına baktığımız zaman Galatasaray'ın üstün olduğu görülüyor.

Haber Ara