Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Hangi illerde seyahat yasağı geldi? Seyahat yasağı hangi illerde uygulanacak?

Seyahat yasağı hangi illerde uygulanacak? Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan korona vaka sayılarında yaşanan artış sonrası alınan yeni tedbirleri duyurdu. Erdoğan açıklamasında 'Sokağa çıkma saatlerinde zorunlu haller dışında şehirler arası seyahatlere izin verilmeyecektir' dedi. Seyahat yasağı ne zamana kadar geçerli? Haberi alan vatandaşlar da hangi illerde seyahat yasağı geldi? gibi soruları sormaya başladı. Peki seyahat yasağı hangi illerde uygulanacak? Kırmızı iller hangi iller?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-13 18:42:28

Hangi illerde seyahat yasağı geldi? Seyahat yasağı hangi illerde uygulanacak?

Seyahat yasağı hangi illerde uygulanacak? Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan korona vaka sayılarında yaşanan artış sonrası alınan yeni tedbirleri duyurdu. Erdoğan açıklamasında "Sokağa çıkma saatlerinde zorunlu haller dışında şehirler arası seyahatlere izin verilmeyecektir" dedi. Seyahat yasağı ne zamana kadar geçerli?  Haberi alan vatandaşlar da hangi illerde seyahat yasağı geldi? gibi soruları sormaya başladı. Peki seyahat yasağı hangi illerde uygulanacak? Kırmızı iller hangi iller?

Hangi illerde seyahat yasağı geldi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kısıtlamları kamuyuna duyurdu. Alınan yeni kısıtlama kararlarında şehirlerarası seyahat yasağı da vardı. Erdoğan açıkalamasında "Sokağa çıkma saatlerinde zorunlu haller dışında şehirler arası seyahatlere izin verilmeyecektir." dedi. Peki hangi illerde seyahat yasağı geldi? Seyahat yasağı ne zamana kadar geçerli?

Seyahat yasağı hangi illerde uygulanacak?

Seyahat kısıtlamasının geldiği haberinden sonra insanlar da Seyahat yasağı hangi illerde uygulanacak? sorusuna yanıt aramaya başladı. 

Ramazanda seyahat kısıtlaması var mı? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda seyahat kısıtlamasının olduğu da belirtildi. Erdoğan açıklamasında "Sokağa çıkma saatlerinde zorunlu haller dışında şehirler arası seyahatlere izin verilmeyecektir." dedi. Uzmanlar seyahat edenlerin virüsü taşıdığı gerekçesiyle seyahat yasağının gelmesi gerektiğini belirtiyordu. 

Uzmanlardan seyahat yasağı uyarısı

Uzmanlar bir an önce şehirlerarası seyahat kıstılamasının gelmeini talep ediyordu. Artan vaka sayılarında insanların sürekli yer değiştirmesi virüsün yayılmasına neden olduğu belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: “Kırmızı bölgelerde ciddi karantina önlemlerinin alınması gerekiyor. İller arasındaki geçişin mutlaka sınırlandırılması gerekiyor. Örneğin Trabzon'dan kalkan bir kişi nasılsa düşük risk var diyerek başka bir bölgeye gitmemeli; gidecekse de ya HES kodu uygulamasıyla ya da başka bir kontrol mekanizması ile bunun yapılması gerekiyor.”

Haber Ara