Dolar

32,4746

Euro

34,8116

Altın

2.441,88

Bist

9.915,62

'Hamlet' izleyiciyle buluştu

William Shakespeare'in ünlü eseri 'Hamlet' sahnelendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-11 11:56:26

'Hamlet' izleyiciyle buluştu

AA'nın haberine göre, Sanat yönetmenliğini Dominic Dromgoole'un üstlendiği eser, Zorlu Center PSM'de izleyiciyle buluştu.

Oyunda Hamlet'i canlandıran Ladi Emeruwa, oyun öncesi yaptığı açıklamada Amsterdam'dan yola çıkan ekibin, 144. gösteriyi sahnelediğini belirterek, "İskandinav ülkeleri, Doğu Avrupa, Rusya, Kuzey Amerika, Karayipler, Güney Amerika, Uzak Doğu, Avusturalya ve Yeni Zelanda, sonra da Ortadoğu ve Güneydoğu Asya'yı gezdik. Şimdi de buradayız" diye konuştu.

Emeruwa, iki yıldır devam eden turneye ilişkin düşüncelerini, "On yılı, iki yılda yaşamak gibi bir şey. O kadar yoğun ki anlatması çok uzun sürer" sözleriyle aktardı.

Canlandırdığı Hamlet'in diğer Hamlet oyunlarından farkının "yeni oyuncularla sahnelenmesi" olduğunu belirten Emeruwa, "Hamlet'i yorumlayışımız bile farklı. Biz Shakespeare oyunlarını oynarken, hiçbir konsepte bağlı çıkmıyoruz. Bir yandan da özüne olabildiğince bağlı kalmaya çalışıyoruz" dedi.

Ladi Emeruwa, İstanbul'da olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyerek, "İstanbul için düşüncem, herkesin dediği Doğu ile Batı'nın buluşması aslında. Dünyanın en muhteşem ufuk çizgisini İstanbul'da gördüm. İhtişamlı görünüyordu" ifadelerini kullandı.

Haber Ara