Dolar

32,4423

Euro

34,7619

Altın

2.438,13

Bist

9.915,62

Hamilelikte baş ağrısı neden olur? Baş ağrısı için hangi ilaç kullanılır?

Hamilelik, dikkat edilmesi gereken hassas dönemlerden biri. Özellikle anne ve bebek arasındaki bu bağın güçlü olması dolayısıyla duygular zirvede yaşanıyor. Tabi bu kadar hassas ve duygu dolu bir dönemde baş ağrısı gibi sorunlar can sıkıcı oluyor. Annenin baş ağrısı çekmesinin tek bir sebebi varsa bir sıkıntı olmuyor fakat beraberinde görülen semptomlar veya altında yatan farklı bir hastalık var ise, bir uzmana başvurmak gerekiyor. Peki ama hamile kadının baş ağrısının sebepleri nelerdir? Hamilelikte baş ağrısı neden olur? Baş ağrısı için hangi ilaç kullanılır? Baş ağrısı hamilelikte ne zaman riskli hale gelir? Baş ağrısını engellemek için ne yapılmalıdır? Hamileligin ilk aylarinda bas agrisi neden olur? Hamilelikte baş ağrısı için hangi ilaç kullanılır? Hamilelikte baş ağrısı ilaçsız nasıl geçer? Cevaplar, detay kısmında...

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-05 10:55:04

Hamilelikte baş ağrısı neden olur? Baş ağrısı için hangi ilaç kullanılır?

Hamilelik sırasındaki çoğu baş ağrısı birincil baş ağrılarıdır. Bu, baş ağrısı ağrısının kendiliğinden olduğu anlamına gelir. Başka bir bozukluğun belirtisi veya semptomu veya hamilelikteki bir komplikasyon değildir. Migren atakları ve benceri ağrılar gibi...

Baş ağrısı ne zaman riskli hale gelir?

Baş ağrısı herkesin yaşayabileceği bir sorun. Fakat beraberindeki semptomlar ya da getirdiği rahatsızlıklar, ciddi sorunlara neden olabilir. Peki ama baş ağrısı hamileler için ne zaman ciddi bir sorun haline döner?

- Şiddetli baş ağrısı,

- Bulanıklaşan görme veya yanıp sönen ışıkları görme gibi sorunlar

- Kaburgalarının hemen altında ağrı

- Kusma

- Yüzün, ellerin, ayakların veya ayak bileklerinin şişmesi gibi durumlarda hemen bir doktora başvurun.

Baş ağrısını engellemek için ne yapılmalı?

- Vücudun susuz kalmaması için bl su için. Eğer yapamıyorsanız hatırlatıcı kurarak saat başı bir yudum su içerek vücudun nemli kalmasını sağlayın.

- Uykusuz kalmamaya çalışın.

- Rahatlamak için gerilme ve benzeri hareketlerle vücudu uyararak dinlendirin.

Hamilelikte baş ağrısının nedenleri nelerdir?

Hamilelik esnasında yaşanan baş ağrıları;

  • mide bulantısı ve kusmanın vücudu germesi
  • susuz vücut
  • stres
  • uyku eksikliği
  • kafein yoksunluğu
  • zayıf beslenme
  • düşük kan şekeri
  • çok az fiziksel aktivite
  • ışığa duyarlılık
  • yüksek tansiyon
  • yeme alışkanlıkları
  • vücut kaslarının gerginliği

Bunun dışında kişiden kişiye değişiklik gösteren ve nadiren görülen sebeplerde vardır. Örneğin; çikolata, maya, peynir, yoğurt ve domates gibi besinler de baş ağrısına sebep olabilir.

Hamilelikte baş ağrısı için hangi ilaç kullanılır?

Salisilatlar (aspirin) ve parasetamol (asetaminofen) hamilelerin en sık kullandıkları ilaçlardandır. Bunlardan parasetamol (asetaminofen diğer adıdır, minoset, parol) gebelikte kullanılabilecek en güvenli ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçtır. Fakat eczacınıza veya doktorunuza danışarak size en uygun ilacı almanız daha doğru bir karar olacaktır.

Haber Ara