Dolar

32,4711

Euro

34,7516

Altın

2.442,25

Bist

9.915,62

Hamas'tan Beyaz Saray'ın 'yerleşimler' açıklamasına tepki

Hamas, Beyaz Saray'ın Yahudi yerleşimi konusundaki açıklamasının İsrail'in Filistin topraklarında daha çok Yahudi yerleşim birimi inşa etmesini desteklediğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-06 17:36:38

Hamas'tan Beyaz Saray'ın 'yerleşimler' açıklamasına tepki

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Hamas sözcülerinden Hazım Kasım, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Beyaz Saray'ın açıklamasını "doğru yönde atılmış bir adım" olarak değerlendiren Filistin Yönetimi yetkililerini eleştirdi.

Amerika'nın İsrail yanlısı tavrındaki artışın Filistin Yönetimi'nin hedefsiz siyasi performansıyla kesiştiğini kaydeden Kasım, bu durumun İsrail'in ihlallerini yoğunlaştırmaya ve yerleşim birimi inşasına karşı çıkan uluslararası tüm kararları çiğnemeye teşvik ettiğini belirtti.

Hamas sözcüsü, Filistinlileri İsrail'in Yahudi yerleşim birimi inşa politikasına karşı koymak için direniş seçeneği üzerine kurulu ortak bir strateji ve program benimsemeye davet etti.

NE OLMUŞTU?

Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Washington'ın Yahudi yerleşkelerini barışın önünde engel olarak görmediğini fakat yeni yerleşim birimleri inşasının barış için yararlı olmayabileceği görüşünde olduğunu ifade etmişti.

(HABERLERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFLARA TIKLAYINIZ)

475097_2


477819

Haber Ara