Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Hama ve Şam’da operasyonlar sürüyor

Suriyeli muhaliflerin Şam’da “Ey Allah’ın kulları sebat edin” operasyonu ve Hama kuzeyindeki “Allah için savaşıyoruz” tüm hızı ile sürüyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-24 23:34:37

Hama ve Şam’da operasyonlar sürüyor

TIMETURK|ÖZEL HABER

Suriye'nin başkenti Şam'ın doğu mahallesi Cobar'da Feylak'ur Rahman ve Ahrar'uş Şam öncülüğünde başlatılan “Ey Allah'ın kulları sebat edin” operasyonu Abbasiyun Garajı çevresinde sürüyor.

Abbasiyun Garajı ve Tekstil fabrikası alanlarında yaşanan çatışmalarda muhalifler, Şii örgüt Nuceba Hareketi'ne mensup çok sayıda militanı esir aldı.

Şam'ın Kabun bölgesi sanayi mıntıkasında Esed rejimi, İran ve Rusya'nın Cobar üzerinden Doğu Guta'ya saldırmak için kurduğu operasyon odasına müdahale için gerçekleştirilen operasyon kapsamında Feylak'ur Rahman ve Ahrar'uş Şam, Heyet Tahrir Şam'ın desteği ile Esed'e ait en az 10 tankı yok etti. Yerel kaynaklar Esed rejimi ve İran destekli Şii grupların kaybının iki yüze yaklaştığını ifade etti.

HAMA'DA İLERLEYİŞ SÜRÜYOR

Şam'da Esed rejimine karşı savaşan muhaliflere destek vermek amacı ile Hama kuzeyinde başlatılan “Allah için savaşıyoruz” operasyonunda da ilerleyiş sürüyor.

Ceyşü'l Nasr, Ceyş'ül İzze, Heyet Tahrir Şam, Ebna El Şam, Türkistan İslam Partisi ve Özbek grupların başlattığı operasyonda muhalifler Suran, Kavkab, Muardıs, Erza, Hattab gibi beldelerin arasında olduğu toplam 34 noktayı ele geçirdi.

Ahrar'uş Şam ve Feylak El Şam'ın Hama kuzeybatısında rejimin intikal ve destek yollarını kesmek için katıldığı operasyonda bugün iki eksende başlatılan taarruzlar ile muhalifler Hama kent merkezine 2 km mesafedeki Kumhane beldesine ve kuzeybatıdaki Maharda beldesine girmeye çalışıyor.

Haber Ara