Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Halep'te katliam yapanlara 'savaş suçu' ile suçlanabilir

Esed rejimi ve Rusya’nın Halep’teki katliamlarını kınayan Avrupa Birliği, bunların ‘savaş suçu’ anlamına gelebileceğini vurguladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-17 22:36:08

Halep'te katliam yapanlara 'savaş suçu' ile suçlanabilir

Lüksemburg'da Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanlarının bir araya geldiği Dış İlişkiler Konseyi toplantısının ardından Suriye konusunda bir bildiri yayımlandı.

Bildiride Suriye rejimi ile müttefiki Rusya'nın Halep'te ayrım gözetmeyen, kasten sivilleri ve altyapıyı hedef alan saldırıları kınandı.

Bunların ‘savaş suçu' olarak sayılabileceği belirtildi.

Suriye halkının korunmasında öncelikli sorumluğun rejimde olduğu belirtilen bildiride, "AB bu nedenle, rejim ve müttefikleri tarafından sivil nüfusa, insani yardım ve sağlık personeline, sivil ve insani altyapıya dönük aşırı ve orantısız saldırıları kınıyor, (Suriye rejimi ve müttefiklerine) ayrım gözetmeyen hava saldırılarını durdurması çağrısı yapıyor" ifadelerine yer verildi.

‘Halep üzerindeki askeri uçuşlar acilen durdurulsun'

Halep üzerindeki askeri uçuşlara acilen son verilmesinin istenildiği bildiride, derhal çatışmaların durdurulması, ablukaların kaldırılması, ülke çapında insani yardımlara erişimin sağlanması çağrısı da yapıldı.

Haber Ara