Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Halep'in özerkliği için karar verildi!

Birleşmiş Milletler, Suriye'nin Halep kentinde Muhalifler için özerklik teklifinde bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-21 23:37:43

Halep'in özerkliği için karar verildi!

Halep'in doğusunda muhaliflere özerklik sağlanmasını teklif eden Birleşmiş Milletler önerisine Suriye hükümetinin ardından muhalefet de olumlu yaklaşmadı.

Ajanslarda yer alan habere göre, Suriye'de silahlı muhalifler için Halep'in doğusunda 'özerk bir bölge' kurulmasını öngören ateşkes planını Sputnik'e değerlendiren Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu üyesi Nassir Hariri, Suriyelilerin federalizmin herhangi bir türlüsünü reddettiklerini söyledi.

'EN ÖNEMLİ PRENSİBİMİZ, SURİYE'NİN VE HALKIN BÜTÜNLÜĞÜNÜ DEVAM ETTİRMEK'

Bölünmeye yol açabilecek herhangi bir planın karşısında olduklarını belirten Batılı devletler tarafından Suriye'deki muhaliflerin çatı örgütü kabul edilen koalisyonun üyesi Hariri, “En önemli prensiplerimizden bir tanesi, Suriye'nin ve halkının bütünlüğünü devam ettirmek” dedi. Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim de BM'den gelen önerinin 'ulusal egemenliğin ihlali' ve 'terörizmin ödüllendirilmesi' anlamına geldiğini belirtmişti. Mistura'nın önerdiği özerk bölge teklifinin ‘kategorik olarak reddedildiğini' söyleyen Muallim, "Hala Batı Halep'i rastgele bombalayan, binlerce kişinin ölmesine ve yaralanmasına neden olan bu teröristleri BM'nin ödüllendirmesi mümkün mü?" ifadelerini kullanmıştı.

 

Haber Ara