Dolar

32,4512

Euro

34,7970

Altın

2.440,26

Bist

9.915,62

Halep: Bombardıman altında 100 bin çocuk

Halep'in doğu kesiminde 100 binden fazla çocuk bombardıman altında.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-21 20:32:50

Halep: Bombardıman altında 100 bin çocuk

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

UNICEF, Halep'in doğu kesiminde 100 binden fazla çocuğun bombardıman altında olduğunu açıkladı.

UNICEF'in Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan sorumlu direktörü Juliette Touma, Halep'in doğusunda rejimin kuşatması altında ve yoğun bombardımana maruz kalan 100 binden fazla çocuk olduğunu açıkladı.

Touma "Sebep ne olursa olsun insani yardım daha fazla ertelenemez.Bu çocuklara ulaşmak için insani yardım kuruluşlarına koşulsuz kuralsız izin verilmeli" dedi.

"TÜRKİYE'YE MİNNETTARIZ"

UNICEF direktörü Touma, Türkiye'nin çabalarına minnettar olduklarını söyledi.

Touma "Türkiye'ye Suriyeli mülteci çocuklar için gösterdiği çabalar, yaptığı insani yardımlar ve son yıllarda kurumumuzla yaptığı işbirliği için minnettarız" dedi.

REJİM VE RUSYA AĞIR SİLAHLARLA BOMBALIYOR

Suriye'nin kuzeyinde rejim güçlerinin kuşatması altında yer alan Halep'in doğu kesimlerine düzenlenen hava saldırılarında 20 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Halep'te abluka altındaki sağlık ekibinden Ebu Kusey de ''Rejim ve Ruslar kentte abluka bölgesini tüm ağır silahları kullanarak bombaladı. Muhalif bölgelerde saldırıya uğramayan semt kalmadı. Rus ve rejim misket, vakum, varil, klor gazı, ve nüfuz edici bombalarla yönetim karşıtlarının kontrolündeki yerleri vurdular.'' diye konuştu.

Haber Ara