Dolar

32,4686

Euro

34,7951

Altın

2.441,69

Bist

9.915,62

Hakkari'de toplu açılış ve temel atma töreni

Başbakan Yardımcısı Şimşek:- 'Artık terör dönemi kapanmıştır. Terörle hiçbir yere varılamaz. Biz bu ülkenin dört bir yanını inşa ediyoruz. Kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi Allah'ın izni ile çok çok daha güçlendireceğiz'- Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:- 'Yaktılar, yıktılar Kürt halkına zulüm ettiler. Kürt halkına bu muameleyi maruz görenler Ankara'nın en lüks yerinde oturuyor

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-07 21:59:36

Hakkari'de toplu açılış ve temel atma töreni
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Artık terör dönemi kapanmıştır. Terörle hiçbir yere varılamaz. Biz bu ülkenin dört bir yanını inşa ediyoruz. Kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi Allah'ın izni ile çok çok daha güçlendireceğiz." dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki İpekyolu Caddesi'nde Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla toplu açılış ve temel atma töreni düzenlendi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, burada yaptığı konuşmada, "Bölücü terör örgütünün derdi Kürt kardeşlerimizin hakkı hukuku bu bölgenin kalkınması olsaydı terörün bitmesi gerekmez miydi?" diyerek, terörün ne Türkiye'de ne de dünyanın hiçbir köşesinde asla ve asla haklı bir gerekçesi olamayacağını vurguladı.

Kürtlerin ve Türklerin bin yıldır beraber yaşadığına işaret eden Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah'ın izniyle nice bin yıllar hep birlikte olacağız. Kürtler, Türkler, bu topraklarda bu coğrafyada yaşayan bütün etnik gruplar, bütün mezhepler Türkiye'nin birer zenginliğidir. Artık bu farklılıkları biz bir tehdit olarak görmüyoruz. Allah'ın izniyle kardeşliğimiz daha da pekişecek. Yeter ki sizler bu terör örgütü ile aranıza mesafe koyun. Çünkü terör örgütü sadece ve sadece bu bölgede zulüm demektir. Terör örgütü demek bu bölgenin maalesef yatırımlar açısından geri kalması demektir. Bugün Türkiye Avrupa ile arayı kapatıyor. Biz isteriz ki Hakkari'de de Yüksekova'da da ülkemizin dört bir yanında huzur olsun, barış olsun kardeşlik olsun ve Hakkari'de Yüksekova'da Edirne, Kırıkkale ile arayı kapatsın, Türkiye'nin Avrupa ile arayı kapattığı gibi. Terörle aramıza mesafe koyacağız."

- "Terörle hiçbir yere varılamaz"

Şimşek, devletin kamu düzeni için ne gerekiyorsa yaptığını ve yapmaya devam edeceğini ifade etti. "Biz bu konuda kararlıyız. Kürt kardeşlerimizin hakları, dini, gelenekleri, görenekleri, inançları başımız gözümüz üstündedir." diyen Şimşek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gelin Hakkari'de, Yüksekova'da PKK'nın bölücü terör örgütünün yıktığı bu şehirleri, mahalleleri birlikte inşa edelim. Ama daha önemlisi kardeşliğimizi güçlendirelim, pekiştirelim. Terör örgütüne asla ve asla sahada prim vermeyelim, destek vermeyelim. Zaten vermediniz. Sizler bu ülkenin büyük bir zenginliğisiniz. Bu ülke hepimizin ülkesidir. Bu bayrak bizim bayrağımız. Bu vatan bizim vatanımız. Biz tek milletiz. Biz biriz ve beraberiz. Artık terör dönemi kapanmıştır. Terörle hiçbir yere varılamaz. Biz bu ülkenin dört bir yanını inşa ediyoruz. Kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi Allah'ın izni ile çok çok daha güçlendireceğiz. Dışarının maşası olmayacağız. Başka ülkelerin operasyonlarına alet olmayacağız Allah'ın izniyle. 16 Nisan'da sizden çok güçlü destek istiyoruz. Bu bir parti meselesi değil, bu bir şahıs meselesi değil bu bir memleket meselesi. Çünkü Türkiye'de bu reformla birlikte istikrar gelecek. İstikrar demek hizmet demek, kalkınma demek. Refah demek."

- "Herkes evine huzurla girecek, dükkanını huzurla açacak"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise en geç bir sene içerisinde mağdur olmuş tüm vatandaşların evini teslim edeceklerini kaydetti.

Anadolu coğrafyasının aslında dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu dile getiren Özhaseki, şöyle devam etti: "Bizden önce de çok kavim yaşamış burada. Çok medeniyetler kurulmuş. Son yüzyılda da üzerinde bulunduğumuz bu coğrafya mazlumların sığınma coğrafyası olmuş. Balkanlar'da daralan kardeşlerimiz buraya gelmişler. Kafkaslar'daki kardeşlerimiz bu ülkeye gelmişler. Doğudan, batıdan, güneyden ne kadar mazlum kardeşimiz varsa Anadolu topraklarında birleşmişler. Bir olmuşuz, beraber olmuşuz, kardeş olmuşuz, devletimizi kurmuşuz, bayrağımızı göklerde sallandırıyoruz ve ezanımız beş vakit okunuyor elhamdülillah." diye konuştu.

Özhaseki, bu birliğin, beraberliğin bozulmamasını temenni ederek, şunları kaydetti:

"Bizim kardeşliğimizi, dostluğumuzu kıskananlar yurt dışında. Birlikteliğimizi bozmaya isteyenler yurt dışında. Onlar içeride piyon oluyorlar. Buldukları zavallıları ortaya dökerek ellerine silah veriyorlar sonrada kardeşi kardeşe kırdırıyorlar. İşte bunu bir şahidi de Yüksekova. Diğer bölgelerde de bunu yaptılar. Yaktılar, yıktılar Kürt halkına zulüm ettiler. Kürt halkına bu muameleyi maruz görenler Ankara'nın en lüks yerinde oturuyorlar, en yüksek maaşı alıyorlar, çocuklarını en güzel okullarda okutuyorlar. Sonrada bu tarafa dönüp mazlum insanlara dağı gösteriyorlar, ölümü gösteriyorlar. Yazıklar olsun onlara. Biz onlara kanmayacağız. Onlar yakacaklar, yıkacaklar işleri bu. Biz de geleceğiz inşallah yapacağız. Buralarda güzellik artık hiç ihmal edilmeyecek. Burada herkes evine huzur ile girecek. Herkes dükkanını huzurla açacak. İşlerini güvenle yapacak. Evi yıkılmış kardeşimin evi kaç metrekare ise bedelsiz olarak bir lira fark almadan tertemiz yepyeni evler vereceğiz."

- "Güya Kürtleri kurtarmaya, özgürleştirmeye geldiler"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ise 15 senede siyasetin anlamını değiştirdiklerini ifade etti. Halka hükmetmeye değil hizmet etmeye geldiklerini vurgulayan Aktay, "Onlar yakarlar, yıkarlar ama biz yaşatmaya, ihya etmeye çalışırız. Bizim işimiz ihyadır, inşadır." dedi.

Devleti Hakkarililerden, Yüksekovalılardan uzaklaştırmaya çalışanların neler yaptığının görüldüğünü belirten Aktay, şöyle konuştu:

"Bu devleti sizden uzaklaştırmak isteyenlerin size ne tür zulümler yaptığını hep birlikte gördük hep birlikte yaşadık. Size yapılan zulüm bize yapıldı. Size yapılan alçaklık bize yapıldı. Biz bunu üstlendik, göğüsledik ve Allah'ın izniyle sizi hiçbir zaman o alçaklarla o teröristlerle baş başa bırakmayacağız bir daha. Güya Kürtleri kurtarmaya geldiler. Güya Kürtleri özgürleştirmeye geldiler. Hep bunu söylediler. Yalan söylediler ve Kürtleri kendilerine köle yapmaya çalıştıkları gibi kendileri de başkalarına köle, Avrupa'daki dostlarına, efendilerine uşak olmaya çalıştılar. Sadece uşaklık ettiler ve Kürt kardeşlerimizi de kendi pis davalarına, alçak davalarına hizmetkar kılmaya çalıştılar. Oysa bizim aramızdaki gönül köprülerini hiçbir zaman yıkamayacaklardı ve yıkamadılar inşallah."

Haber Ara