Dolar

32,4430

Euro

34,7292

Altın

2.436,69

Bist

9.915,62

Haiti depreminin yıl dönümünde Trump'ın sözleri konuşuldu

CNN'de sunuculuk yapan Anderson Cooper Haiti deprem mağdurlarına yardım haberini sunarken Trump’ın bugün ajanslara düşen 'b*k çukuru ülkeler' ifadelerini hatırlattı ve gözyaşlarını tutmakta zorlandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-12 17:01:07

Haiti depreminin yıl dönümünde Trump'ın sözleri konuşuldu

TIMETURK | ÇEVİRİ 

Sekiz yıl önce Haiti'de gerçekleşen depremin yı dönümünde ülkeye giden sunucu Anderson Cooper, bugün ajanslara düşen "b*k çukuru üllkeler" ifadelerini hatırlattı.

“BAŞKAN TRUMP BU İNSANLARIN ONURUNDAN ÇOK ŞEYLER ÖĞRENMELİ”

Gözleri dolan Cooper, “Bee adında küçük bir kız çocuğu ağır ekipmanı olmayan insanlar tarafından bir gün boyunca kaldığı yıkıntıdan kurtarıldığında ben oradaydım. Allah tarafından kendilerine verilen güç, kararlılık ve cesaretleri vardı. Beş yaşında bir erkek çocuğu Mowgli bir haftadan fazla yıkıntıların altında kalıp kurtarılırken ben oradaydım. Siz biliyor musunuz beton bir binanın altında sel sularıyla boğuşmak ne kadar güç gerektirir? Beş yaşında bir çocuk, yedi gün. Dimdik ayakta kaldılar ve onurları var. Bu Beyaz Saray'dakilerin çok şeyler öğrenmesi gereken bir onurdur. Bütün gücü ve parasıyla başkanın da (Trump) bu onurlu duruştan bir şeyler öğrenmesi gerekir. Depremin yıldönümünde bu başkanın Haitililerle ilgili konuştuğu sırada umarım bizi dinleyen Haitililer varsa düşüncelerimizin onlarla olduğunu bildiklerini umuyoruz” diye konuşmasını sonlandırdı.

hihay

2010 HAİTİ DEPREMİ

2010 yılında Haiti'nin güneyinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki deprem 316 bin can almıştı. 300.00 kişi yaralandı ve 1 milyon kişi evsiz kaldı.

TRUMP'IN SÖZLERİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Beyaz Saray'daki bir toplantıda bazı Latin Amerika ve Afrika ülkelerinden gelen göçmenleri eleştirerek "Neden bu b*k çukuru ülkelerden insanların buraya gelmesini isteyelim. Norveç'ten daha fazla göçmen almalıyız" dedi.

 

Haber Ara