Dolar

32,4463

Euro

34,7577

Altın

2.439,95

Bist

9.915,62

Güney Sudan'daki olaylar

Güney Sudan'daki olaylar

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-15 19:48:36

Güney Sudan'daki olaylar
Etiyopya, Güney Sudan'a barış gücü askerleri göndermeye hazır olduğunu açıkladı.

Etiyopya Hükümet Sözcüsü ve Haberleşme İşleri Bakanı Getachew Reda, başkent Addis Ababa'daki ofisinde düzenlediği basın toplantısında, "Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi (IGAD) Güney Sudan meselesini görüşmek için yakında toplanacak. IGAD ülkelerinin Cuba'ya müdahale gücü gönderilmesi konusunda uzlaşması halinde Etiyopya, Kenya ve Ruanda, Güney Sudan'a barış gücü askeri göndermeye hazır." dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin, Güney Sudan'da barışın korunması için 14 bin yeni asker gönderilmesi çağrısında bulunduğunu hatırlatan Reda, IGAD ülkelerinin Cuba'da istikrar ve güvenin yeniden hakim olması için gereken her türlü çabayı göstereceğini kaydetti.

Bakan Reda ayrıca, ülkesinin Güney Sudan ile olan sınırını kapatmayacağını ve savaştan kaçan sivilleri kabul edeceğini belirterek, "Etiyopya komşularının barışı için gösterdiği çabayı sürdürecektir." ifadesini kullandı.

Güney Sudan'ın başkenti Cuba'da güvenlik güçleri ile silahlı muhalif gruplar arasında geçen geçen hafta başlayan çatışmalarda 300'e yakın kişi ölmüş, 30 binden fazla kişi de evlerini tek etmek zorunda kalmıştı. Söz konusu çatışmaların ardından Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit ile yardımcısı Riek Machar, pazartesi günü ateşkes ilan etmişti.

Haber Ara