Dolar

43,8315

Euro

51,8014

Altın

7.250,72

Bist

14.082,26

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde son 24 saatte 1371 Kovid-19 vakası tespit edildi

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısı 726 bin 823'e yükseldi.

2 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-02 00:49:30

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde son 24 saatte 1371 Kovid-19 vakası tespit edildi

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Güney Afrika Cumhuriyeti'nde son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle 135 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Bu durumla birlikte virüs kaynaklı ölüm sayısının 19 bin 411'e yükseldiği ifade edildi. Ülkede toplam Kovid-19 vaka sayısının ise 726 bin 823'e ulaştığı bildirildi.

Ülke genelinde yapılan 4 milyon 842 bin 516 teste göre, virüse yakalanan 655 bin 330 kişinin ise iyileştiği kaydedildi. Güney Afrika Cumhuriyeti'nde en fazla vakanın Gauteng bölgesinde tespit edildiği, en az vaka sayısının ve ölümün ise Northern Cape bölgesinde gerçekleştiği belirtildi.

Güney Afrika Cumhuriyeti, Afrika kıtasında Kovid-19'un en fazla görüldüğü ülke konumunu koruyor. Ülke genelinde alınan tedbirler ve yapılan testlerle birlikte hastalığın yayılmasının kontrol altına alınmaya çalışıldığı belirtiliyor.

Virüsle Mücadelede Alınan Önlemler

Güney Afrika'da Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında alınan önlemler arasında kısıtlamalar, maske zorunluluğu, sosyal mesafe kurallarına uyulması ve halkın bilinçlendirilmesi yer alıyor. Sağlık kuruluşlarındaki yoğunluğun azaltılması için hastane kapasitelerinin artırılması ve gerekli ekipmanların temin edilmesi de önemli adımlar arasında bulunuyor.

Aşı Kampanyaları Devam Ediyor

Güney Afrika'da aşı kampanyaları ise hızla devam ediyor. Halkın geniş kitlelere aşı yapılmasıyla toplum bağışıklığının artırılması hedefleniyor. Aşıların ücretsiz olarak sunulması ve aşı olanların belirli bir süre takip edilmesi de sağlık otoriteleri tarafından önemle vurgulanıyor.

Ekonomik Etkileri

Kovid-19 salgınının Güney Afrika ekonomisine olan etkileri de göz önünde bulunduruluyor. Ekonomik destek paketleri ve sosyal yardımlarla, salgının yarattığı olumsuz etkilerin en aza indirilmesi için çaba gösteriliyor.

Kaynak: Sağlık Bakanlığı

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Çeteye çalışan kamu görevlileri tutuklandı

Haber Ara