Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Türkiye'nin tepkisini böyle gösterdi... Bakan Göktaş'tan BM'de İsrailli Bakana ders niteliğinde protesto

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonunun 68'inci Oturumu'nda İsrailli Bakan söz aldığı sırada salonu terk ederek, İsrail'in Gazze saldırılarına yönelik Türkiye'nin tepkisini gösterdi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-12 10:08:36

Türkiye'nin tepkisini böyle gösterdi... Bakan Göktaş'tan BM'de İsrailli Bakana ders niteliğinde protesto

İsrail Sosyal Eşitlik ve Kadının Gelişimi Bakanı May Golan'ın konuşmasına geçtiğimiz toplantıda söz alırken, Bakan Göktaş Genel Kurul Toplantı Salonu'ndan ayrıldı. Golan'ın konuşmasını tamamlamasının ardından Genel Kurul Toplantı Salonu'na dönen Bakan Göktaş, küresel zorlukları ele alırken, başta yoksulluk ve kurumsal kırılganlık olmak üzere temel nedenlerle yüzleşmenin önemini vurguladı.

Bakan Göktaş, "Eşitlik konusunu tartışırken, İsrail'in Filistinlilere yönelik eylemlerinin bir sonucu olarak süregelen ve büyük insani acılara yol açan krizi görmezden gelemeyiz." diyerek, Türkiye'nin Gazze'deki saldırıları şiddetle kınadığını ve derhal ateşkes sağlanması ve insani yardımların hızlı bir şekilde ulaştırılması çağrısını yineledi. Ayrıca, BM Güvenlik Konseyi'nin 1325 sayılı kararının kadınlar üzerindeki etkilerini ele alarak, bu kararın uygulanmasının önemine vurgu yaptı.

Bakan Göktaş, kadınların geleceği şekillendirmesinin önemine değinerek, Türkiye'de kadın haklarını güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Eşitsizlik ve yoksullukla mücadelede insan merkezli bir yaklaşım benimsediklerini belirten Göktaş, 12. Kalkınma Planı'ndaki vurgulara dikkat çekti.

Türk medeniyetinde kadına saygı gösterildiğini ve kadın-erkek eşitliğini geliştirmek için çalıştıklarını vurgulayan Bakan, istihdamdaki artış, kadın girişimciliği destekleri ve eğitim programları gibi konularda yapılan çalışmaları anlattı. Kadına yönelik şiddetle mücadelede ve eşitlik konusundaki kararlılıklarını vurgulayan Göktaş, "Toplumsal eşitsizliklerin ve yapısal engellerin etkin bir şekilde aşılması, çözüm üretme sürecini hızlandırmak için elzemdir. Türkiye olarak, daha adil bir dünya için dikkatimizi vermemiz gereken her alanda cesur ve kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz." dedi.

Haber Ara