Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Teravih namazı için camiler açık olacak mı?

Teravih namazı için camiler açık olacak mı? Ramazan ayında sokağa çıkma kısıtlamaları olduğu için birçok vatandaş 'teravih namazı için camiler açık olacak mı, namaz kılınacak mı?' sorusunun yanıtını merak ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca teravihler konusunda önemli bir açıklamada bulundu. İşte merak edilen ramazan kısıtlamalarına ilişkin açıklamalar...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-31 11:43:51

Teravih namazı için camiler açık olacak mı?

 Teravih namazı için camiler açık olacak mı? Ramazan ayında sokağa çıkma kısıtlamaları olduğu için birçok vatandaş "Teeravih namazı için camiler açık olacak mı, namaz kılınacak mı?" sorusunun yanıtını merak ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca teravihler konusunda önemli bir açıklamada bulundu. İşte merak edilen ramazan kısıtlamalarına ilişkin açıklamalar...

 Teravih namazı için camiler açık olacak mı?

Teravih namazı için camilerin açık olup olmayacağı konusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; "Teravihler kapalı olmayacak. Bu noktada hassasiyet gösterilerek, tedbirler alınarak kılınmaya devam edilecek" ifadelerini kullandı. 

Kabine Toplantısında Alınan Karara Göre;

- Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması 21.00 -05.00 olarak devam edecek.

- Kırmızı illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

- Lokanta ve kafeler tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ve belirli kurallara göre hizmet verecek.

- Ramazan ayında ise ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Sadece Ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafeler hizmetlerini paket servis ile sınırlandıracak.

- Ülke genelinde sahur ve toplu iftar düzenlenmeyecek.

- Nisan ve Mayıs aylarınca normalleşme ve izin kapsamın sigorta desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarının primleri desteklenecek nakdi yardım yapılacaktır.

- Ramazan ayında teravihler belirli şartlar altında camilerde kılınabilecek.

Haber Ara