Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Seçim öncesi İstanbul’a Amerikalı ve İngiliz akını!

Pazar günkü seçim öncesi İstanbul'a dikkat çekecek sayıda İngiliz ve Amerikalının geldiği ortaya çıktı. Gelenler arasında FETÖ bağlantılı eski CIA yetkilisi Graham Fuller'in kızı Ankara Fuller de var.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-29 11:57:37

Seçim öncesi İstanbul’a Amerikalı ve İngiliz akını!

Millliyet gazetesi yazarı Zafer Şahin, seçimlerden önce İstanbul'da akın halinde gözlemlenen İngiliz ve Amerikalıların aniden artan sayısına dikkat çekti...

BU KADAR AMERİKALI İSTANBUL'A NEDEN GELDİ?

Graham Fuller.. Derin Amerika'nın önemli isimlerinden.

Ortadoğu ve özellikle Türkiye üzerine kurduğu stratejilerle tanınıyor.

1961-1987 yılları arasında Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA'da, daha sonra da gölge CIA olarak bilinen RAND Corporation'da çalıştı.

FETÖ elebaşının ABD'de oturma izni alabilmesi için tavsiye mektubu yazdı. O mektupta Fetullah Gülen'in “ABD çıkarlarına aykırı bir harekette bulunmayacağı” vurgusu yaptı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye, Fuller hakkında yakalama kararı çıkardı…

Ve basit görünen ama derin anlamlarla yüklü bir ayrıntı daha.. Fuller'in kızının adı Ankara! Tam adı Samanta Ankara Fuller..

SEÇİMLERDEN ÖNCE İNGİLİZ AMERİKALI AKINI

Amerikalılar ezelden beri pek bir sever bizi.. Hele de kıdemli istihbaratçılarının ayrı bir muhabbeti vardır ülkemize. Sadece onlar değil, İngilizler de düşkündür bize. Öyle olmasa İstanbul her seçimden önce İngiliz ve ABD'lilerin akınına uğrar mıydı?

Ocak ve Şubat aylarında İstanbul'a gelen İngiliz sayısı 56 bin 430.. Amerikalı sayısı 41 bin 472!

Ne ilginçtir ki, 14 Mayıs 2023'teki seçimden iki ay önce de İstanbul'a gelen İngiliz ve ABD'li turist sayısında patlama yaşanmış. O dönemde 52 bin 625 Amerikalı, 43 bin 700 İngiliz turist olarak ayak basmış ülkemize. İncirlik Üssüne inen Amerikalılar hariç!

Kışın soğuğunda bu kadar Amerikalı ve İngiliz sadece kültür turizmi için Türkiye'ye geliyor olabilir mi? İçlerinde istihbarat çalışması yapsın, etki ajanı olarak ortalığı karıştırsın diye gönderilenler de var mıdır acaba? İnsanın aklına her türlü ihtimal geliyor.

FULLER'İN KIZININ TÜRKİYE ZİYARETLERİ

Keşke bu soruların cevaplarını öğrenebilseydik. Hadi onu da geçtim. Sadece Fuller'in adı Ankara olan kızının son 10 yılda Türkiye'ye kaç kez geldiğini ve nerelerde kimlerle görüştüğünü bilebilseydik. Bu ülkede olan biten hiçbir şeyin tesadüf olmadığını daha iyi anlamış olurduk.

Batı dünyası için Türkiye dün olduğu gibi bugün de sadece Türklere bırakılmayacak kadar önemli bir ülke. Her seçimden önce etki ajanlarını, casuslarını Türkiye'ye yollama sebeplerinden biri de bu. Kendilerine kullanışlı aparat arıyorlar.

Acı ama gerçek... Buluyorlar da.

Haber Ara