Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Savunmasında Şeyh Said'i savundu

6-8 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşen provokasyona öncülük ederek 16 yaşındaki Yasin Börü ve 3 arkadaşı başta olmak üzere 52 Kürt vatandaşının katledilmesine sebep olan, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve parti yönetiminden 18’i tutuklu 108 kişinin yargılandığı dava görüldü.

4 Ay Önce Güncellendi

2023-12-26 19:36:46

Savunmasında Şeyh Said'i savundu

Edirne F Tipi Cezaevi'nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş esasa dair savunma yaptı.

Demirtaş'ın savunması Bölücü Terör Örgütü'nün TBMM'deki uzantısı HDP (DEM olarak değiştirildi) yanlısı internet sitelerinde yayımlandı.

Demirtaş, yakın tarihin tartışılan ismi Şeyh Said'i savunurken, ayrıca uyuşturucu vakaları, Faith Terim Fonu ve Dersim'de yaşanan katliama da temas etti.

7 YILDIR İLK DEFA BANA DOĞRUDAN SAVUNMA HAKKI VERİLDİ

Daha önce kısmen savunma yapma imkanı buldum. 3 yılı aşkın süre yargılandığım tek sanıklı dosyada 40'ı aşkın fezlekeden yarısı anca tamamlanmışken Dosya 22. Ağır Ceza Mahkemesi ile birleştirildi. Burada ben, Figen Başkan ve Sebahat Başkan sorgularımız bile yapılmadan esasa ilişkin mütalaaya geçildi. Dolayısıyla 7 yıldır tutuklu olmamıza rağmen ilk defa savunma yapıyorum, ilk defa suçlamalara cevap verme fırsatı buluyorum. Çünkü bugüne kadar yapılan savunmalar ya tutukluluk incelemesi ya da suçlamalara cevaptı. Orada kısmen suçlamalara cevap vermiştim. 7 yıl 2 ay buldu tutukluluk süremiz. Meydanlarda yargılandık, televizyonlarda yargılandık, Meclis kürsüsünde yargılandık, hakkımızda hüküm verildi. Her birimiz ayrı ayrı ‘terörist' olarak ‘barbar' gibi gösterildik bugün bile cenaze törenlerinde hala bizlere hakaret ediliyor, hala ‘terörist' olarak gösteriliyoruz, ama 7 yıldır ilk defa bana doğrudan savunma hakkı verildi.

UYUŞTURUCUNUN 12 YAŞA KADAR İNMESİ

Yunanlılar bin euroya Türkiye'ye geliyor, yiyor, içiyor, geziyor. Edirneli Türk vatandaş ne yapıyor o 1000 Euro'dan yararlanmak için Yunanlı turistin peşinden koşuyor. Türkiyeli milliyetçiler yaptıkları kepazelikten zerre kadar utanmayacak durumdadır. Sırf Kürdü hapiste tutmak için hukuksuzluğa yol verirken vatan millet uğruna caka satan Türk milliyetçisi Edirne'de Yunan'dan 10 euro kazanmak için gecesini gündüzüne katan esnaftan utanmıyor. Fuhuşun uyuşturucunun 12 yaşa kadar inmesi, fındığının ürünlerinin talan edilmesi milliyetçinin umurunda olmadığı gibi bunun keyfini sürüyor. Yeter ki Kürt hapiste kalsın. Gerisi önemli değil. Türk'ün, milliyetçilerin devleti güya töreleridir ama devleti soyanlarla işbirliği yapmaktan, mafyayı devlet korumasına almaktan gurur duyan bir Türk milliyetçisi için önemli olan Kürdün hapiste olmasıdır, gerisi teferruattır. Dünyanın hiçbir milletinin milliyetçisi kendi miletine bu kadar kötülük yapmamıştır düşmanlık yapmamıştır. Çünkü Türk milliyetçiliği sentetiktir köksüzdür. Birazdan hepsini tek tek anlatacağım. Şüphesiz vatanını temiz bir şekilde seven Türk milliyetçileri vardır.

FATİH TERİM FONU

Bu davadan herkesi mağdur ettiler, bu davanın en az zararı en az mağdur olanları biziz. Bu davayı sürdürebilmek için Türk milliyetçileri 10 milyonlarca insanı açlığa, fuhuşa, yoksulluğa sürdüler. Yetişmiş gençleri yurt dışına sürdüler. Genç kadınlar kolay para kazanmak için sosyal medyada bedenlerini pazarlamaya, bedenlerini sunmaya başladılar. Sosyal medya fenomenleri güzellik merkezleri ve Fatih Terim fonları ile dünyanın bütün kara paralarını aklayarak zenginleştiler. Dikkat edin Fatih Terim fonuna para yatıranların tamamı Türk milliyetçileridir. Kameraların önünde Türk milletinin asaletinden, reisin büyüklüğünden dem vuranların hepsi kendi milletinin, kendi para biriminin zararına yol açacak ne kadar tefecilik varsa yapmışlar. Reisleri ‘faiz haramdır' nas var derken elleri patlayıncaya kadar alkışlayanlar paralarını faize yatırmaktan zerre kadar utanmıyorlar. Çünkü çakma milliyetçidirler. Çakma islamıcıdırlar. Fatih Terim fonundan milyon dolar kazananlar, kara para aklayanlar, mafyatik karikatürler yolsuzlukla rüşvetle zengin olanlar bizim hapiste olmamızı alkışlıyorlar. Neden? Çünkü bu düzen devam etmeli ki servetlerine servet elde etsinler çünkü bu ülkenin taşını toprağını Katarlı'ya satabilmek için.

Türk milliyetçisinin beka dediği işte budur, kirli servetlerinin bekasıdır. Mafya bozuntusu uyuşturucu satıcısı bir katilin Türk polisine hakaret etmesi Türk milliyetçilerinin umurunda değildir. Bilakis mafya bozuntularına eskortluk yapmaları için görevlendirilir Türk polisi. Bu görevlendirmeyi yapanlar zerre kadar utanmaz bunlardın zoruna gitmez yeter ki kürt hapiste kalmaya devam etsin belediyelerine kayyum atansın. İşte heyetiniz buna sebep olmuştur. Aldığınız hukuk dışı kararlarla bir toplumu bir devleti çökerttiniz. Eserinizle gurur duyabilirsiniz Yalnız bir zahmet bizi devlet, hükümeti, Anayasa'yı ortadan kaldırmakla suçlamayın çünkü onu bizzat siz yaptınız. Ortada bir devlet kalmadı, ortada bizim kaldıracağımız bir Anayasal düzen kalmadı ki. Bir milleti ahlaken çöküşe götürdünüz.

"KÜRDİSTAN"I SAVUNDU

Nedir peki bizi bu davada yargılayan Türk milliyetçiliğinin, resmi Türkçülük tezinin temellleri? Niye biz Kürt deyince, Kürdistan deyince tüyler diken diken oluyor. Mesela Türkistan desen tüyler diken diken olur mu? Yok. Türk, Türkmen, Öztürk kimseyi rahatsız ediyor mu ama Kürt Kürdistan deyince tüyler diken diken oluyor. Niye? Türkiye-İran sınırı resmi olarak Kürdistan eyaletine komşudur. Kürdistan eyaleti Kürdistan'ın resmi komşusudur. Habur'dan öte yanı da Irak Anayasası'na göre Kürdistan Federe Bölgesi'dir. Bunları duyunca da tüyler diken diken oluyor. Cumhuriyet kurulurken yapılan hatalar bugün ortaya çıkan bütün sorunların temelidir. Kurtuluş Savaşı yürütülürken yapılan işbirlikleri esas alınırsa bugün yaşananların önüne geçilebilir. Yargılanmama neden olan açıklamaların çoğu bunlara dair söylediklerimdir.

"İHANET EDEN ŞEYH SAİT DEĞİLDİR"

Osmanlı yıkılırken yeryüzünde özellikle Avrupa Merkezli determinizmin yükselmesi son derece popüler bir siyasi görüş olarak ırka dayalı millet oluşu Türkiye'deki ittihat Terakkicilerin gündemine alındı. Bugün sorgulamıyorum. Nedenini anlatıyorum. Mustafa Kemal Anadolu'ya çıktığında arkasında en diri ve dağılmamış güç Doğu ordularıdır. Mustafa Kemal, Datça'ya, Muğla'ya Edirne'ye gitmez, aklına gitmez. Gittiği yer Erzurumdur. Yazdığı mektuplar Kürt ve Kürdistan beylerinedir. Mustafa Kemal, ne ‘siz Kürt değilsiniz' der, ne ‘Kürtçe yoktur' der. Kürtlerin desteğini arkasına alır. Kurtuluş Savaşı ordularının savaşmadığı tek yer Kürdistan coğrafyasıdır çünkü orada halk savaşmıştır. Antep'te savaşan Karayılan'dır. Ne demiştir peki: ‘Ey kürt beyleri, Kürt şeyhleri…' Seyit Rıza ile de Şeyh Sait ile de temastadır. ‘Sevgili Kürt şeyhleri, beyleri halifeliği kaldıracağız' dememiştir. Arkasına aldığı güç laiklik değildir Türkiye Cumhuriyeti değildir, İslam'ın gücüdür. Sözleşmeye ihanet eden Şeyh Sait değildir, Ankara yönetimidir. Yalan söylüyorlar, inkilap tarihi kitaplarını okuyup Prof. olmuşlar, o ezberleri de çocuklara okutuyorlar. Yalan söylüyorlar. Şeyh niye isyan ediyor? Bize söz verdiniz, başardığınızda ilk yaptığınız şey halifeliği kaldırmak. ‘Kürtçeyi yasaklıyorsunuz' diyor. İhanet eden Şeyh Sait değildir. Şeyh Sait'in İngilizlerle işbirliği yaptığına ilişkin tek bir bilgi yoktur. Türk aydınları biraz okusunlar aydınlansınlar. Evet bir isyan vardır ama Şeyh Sait bir ihanetçi değildir. Beni seven varsa bilsinler ben Şeyh Sait torunlarındanım. Kürdün sosyalisti de İslamcısı da Şeyh Sait'in ne olduğunu bilir.

SABİHA GÖKÇEN DERSİM'İ BOMBALAYAN UÇAĞI KULLANAN KİŞİDİR

Şeyh Sait'i anmak ‘ihanetmiş'. Peki Topal Osman'ı anmak neymiş? Meral Akşener'e soruyorum? Topal Osman'ın yapmadığı isyan, işlemediği cinayet yok. Mustafa Kemal'e suikast düzenlemekle suçlananlardan biri de Topal Osman. Ortak vatanda yaşıyoruz sen Topal Osman'ı anıyorsun. Bunun neyi kahraman? Orgenaral Mustafa Muğlalı'yı anıyorlar, harp akademisini bitirmiş bir subaydır. Özalp ilçesinde 33 kişiyi 30 temmuz 1943 günü yargılama yapmadan elleri kolları bağlı infaz eden kişidir. Mustafa Muğlalı bunlardan yargılanmış ceza almıştır. Sadece Google'a girin, Mustafa Muğlalı Caddesi var her yerde. Muğlalı'yı bu ülkede anmak, caddeye ismini vermek haklıyken. Ahmet Arif'in 33 kurşun şiiri onlar üzerine yazılmış. Muğlalı'yı anmakta sıkıntı yok ama Şeyh Sait'i anarken kıyamet kopuyor. Mesela Abdullah Alpdoğan her yerde anılabilir, binlerce Dersimli Alevi Kürdü katletmiştir. En meşhurlarını söyleyeyim; Sabiha Gökçen Dersim'i bombalayan uçağı kullanan kişidir. Bunlar anılırken Kürtler sesini çıkarmıyor, kerhen sessiz kalırken, Şeyh Sait derken niye kıyamet kopuyor? Atlamayalım. Nitekim en meşhuru Kenan Evren. Darbecilikten yargılandı. Halen Kenan Evran bulvarı, camisi, sokağı var. Kenan Evren quzulqurtu var yahu adam darbeci. Haydi haydi git evinde konuş diyor 3 kelime süryanice konuşuldu diye. İyi Partili milletvekilleri söylüyor. Bunu söyleyen en zengin vekillerden biridir. Yahu senin atan deden 7 sülalen bu topraklarda yokken Süryaniler bu topraklarda vardı en kadim halkıdır bu topraklarıdır.

Haber Ara