UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşaması 2. haftasında Norveç’te tarihi bir akşam yaşandı. Grubun zayıf halkası olarak görülen Viking, evinde konuk ettiği dünya devi Bayern Münih karşısında unutulmayacak bir mücadele ortaya koyarak sahadan 3-3’lük beraberlikle ayrıldı.
Karşılaşmaya adeta fırtına gibi başlayan ev sahibi Viking, henüz 2. dakikada Stensness ile 1-0 öne geçti. Şoku üzerinden atlatmaya çalışan Bayern Münih karşısında ataklarını sürdüren Norveç temsilcisi, 38. dakikada Christiansen ile skoru 2-0’a getirerek ilk yarıyı büyük bir avantajla kapattı.
HARRY KANE SAHNEDE, BAYERN DÖNÜŞ YAPTI AMA YETMEDİ
İkinci yarıya hızlı başlayan Bayern Münih, 54. dakikada penaltıdan ve 60. dakikada Harry Kane'in attığı gollerle durumu 2-2'ye getirdi. Baskısını artıran Panzerler, 71. dakikada Diaz'ın golüyle 3-2 öne geçse de pes etmeyen Viking, 90. dakikada Haugen ile skoru eşitleyerek maça son noktayı koydu: 3-3.
SONRAKİ HAFTA DEV RAKİPLER VAR
Bu tarihi sonucun ardından Devler Ligi'ndeki puanını 4'e çıkaran Bayern Münih, önümüzdeki hafta sahasında İngiliz devi Arsenal'i ağırlayacak.
Devler Ligi'ndeki ilk puanını alan Viking ise zorlu deplasmanda Aston Villa'ya konuk olacak.