Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Save Ralph kısa filmi nedir? Save Ralph ne anlama geliyor?

Save Ralph kısa filmi kısa sürede sosyal medya gündemine oturdu. Milyonlarca hayvansever olmasına karşın hala hayvanlar üzerinde test edilen milyonlarca ürün var. Bu durum doğal karşılansa da, sesleri çıkmayan hayvanların, insanların kozmetik malzemeleri için can çekişmesi ve ölmesi olağan bir durum değil. 'Save Ralph' kısa filmi de bu gibi noktalara parmak basan bir çalışma. İşte Save Ralph anlamı ve Save Ralph kısa filmi detayları...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-15 14:43:26

Save Ralph kısa filmi nedir? Save Ralph ne anlama geliyor?

'Save Ralph' üzerinde deneyler yapılan bir tavşanın yaşantısını konu alan kısa film. Türkçe anlamı 'Ralph'i Kurtar' manasına gelen filmin içerisinde olaylar normal bir çerçevede ilerliyormuşcasına Ralph'in ağzından anlatılıyor.  

4 dakikalık kısa film, IMDB üzerinden 8,7 puan aldı. 

Save Ralph kısa filmi nedir? 

Save Ralph filminin ilk dakikalarından itibaren yaşadığı zorlukları ve bu acılarla hayatına devam ettiğini belirten Ralph, diğer aile üyelerinin de bu işi yaparken öldüğünü anlatıyor. İnsanların "üstün" yaratıklar olduğunu ve tavşanlara yapılan deneyler olmazsa bu üstün ırkın hayatına devam edemeyeceği vurgulanıyor. Aslında bütün olan biten bu olaylar dizisi normalleştirilmiş olan yaşantımızın, görmediğimiz acı tarafını yansıtıyor. Peki ama neden deneylerde tavşanlar kullanılır?

Temiz, uysal, sessiz ve bakımı kolay bir canlı olması nedeniyle tavşanlar üzerinde deney yapılıyor. Tavşanlar üzerinde deney yapan firmalar ürünlerin etiketlerine 'sıçrayan tavşan' logosu basıyor. Kullanmadan önce bu logolara dikkat etmek, deneylere destek vermemek için bir adım niteliği taşımaktadır.

ralph Save Ralph'in konusu ne? Save Ralph nasıl tanıtıldı?

Her gün kozmetik ürünler için " test " olarak çalıştığı tavşan hayatı üzerine bir belgesel için Humane Society International ile konuşan Ralph, yapım ekibine bir gözünün ne kadar kör olduğunu ve kısmen sağır olduğunu anlatıyor. İşe hazırlanırken Ralph, insanlara yardım etmek için vücudunu feda etmenin buna değer olduğunu hissettiği için hayatını nasıl umursamadığını üzücü bir tonla açıklıyor. Bir laboratuvarda, Ralph'ın çalışan tek gözüne bilinmeyen bir kimyasal enjekte edilmeden önce, Ralph'ın tavşan arkadaşları prodüksiyon ekibinden kendilerini denemelerinden kurtarmaları için yalvarırlar. Şimdi tamamen kör olan Ralph, son sözlerini söylüyor; Hayvan testleri olmadan, "normal bir tavşan gibi" bir tarlada olacaktı. Video sona erdiğinde, Ralph kameraya endişeli bir şekilde parmağını kaldırıyor.

Haber Ara