Dolar

32,4608

Euro

34,7580

Altın

2.429,83

Bist

10.082,77

Ramazanda seyahat kısıtlaması var mı? Şehirler arası seyahat yasağı geldi mi?

Ramazan ayının gelmesiyle vatandaşlar seyahat yasağı olup olmadığını merak etmeye başladı. Peki ramazanda seyahat kısıtlaması var mı? Artan koroavirüs vakalarından sonra ülke genelinde yeni kısıtlama kararları alınmıştı. Ramazan ayında da kısıtlamalarla girileceği açıklanmıştı. Peki Ramazanda Şehirler arası seyahat yasağı geldi mi? Şehirler arası seyahat serbest mi? Özel araçla seyahat serbest mi?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-10 19:57:59

Ramazanda seyahat kısıtlaması var mı? Şehirler arası seyahat yasağı geldi mi?

Artan vaka sayılarından sonra yapılan Kabine Toplantısı'nda yeni kısıtlama kararları alındı. Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan 58 ilimizin çok yüksek riskli kategoriye çıktığını belirterek bu illerle ilgili yeni tedbirleri açıkladı. Ayrıca Ramazan ayı için de tedbirler sıralandı. 58 ilde hafta sonu sokağa çıkma yasağı tekrar 2 güne çıkartıldı. Ramazan ayında da tüm restoranlar ve kafeler sadece paket servis hizmeti yapacak. Ayrıca Ramazan ayında tüm ülkede hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Seyahat planı yapanlar da Ramazanda seyahat kısıtlaması var mı? Şehirler arası seyahat yasağı geldi mi? sorularını sormaya başladı. Peki özel araçla seyahat yasağı var mı?

Ramazanda seyahat kısıtlaması var mı? 

Vaka sayılarının hızla artması nedeniyle seyahat kısıtlamalarına gidileceği iddia ediliyordu. Uzmanlar seyahat edenlerin virüsü taşıdığı gerekçesiyle seyahat yasağının gelmesi gerektiğini belirtiyordu. Ramazanda seyahat kısıtlaması var mı? Henüz Ramazan ayına dair seyahat kısıtlaması açıklaması yapılmadı. Yetkili kişiler tarafınca şehirler arası seyahat yasağı iddialarını doğrular nitelikte bir açıklama bulunmuyor.

 Şehirler arası seyahat yasağı geldi mi? 

Şehirler arası seyahat yasağının geri getirileceği iddia edilse de henüz bu iddiayı doğrular nitelikte bir açıklama bulunmuyor. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altının şehirlerarası seyahatleri izin ile gerçekleşecek. Seyahat izin belgesi e Devlet ekranı ya da ALO 199 hattı üzerinden alınacak.

Otobüsle seyahat yasak mı?

Vatandaşlar, otobüs biletlerini ibraz etmeleri durumunda otobüsle seyahat edebilecekler.

Özel araçla şehirler arası seyahat yasak mı?

Özel (Hususi) araçlarla sokağa çıkma yasağı olan günlerin dışında seyahat serbest.

Ramazan ayında uygulanacak kısıtlamalar

Tüm ülke genelinde hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak.
Lokanta, kafe ve restoran gibi işletmeler sadece paket servis hizmeti sağlayabilecek.
Bu işletmeler sokağa çıkma yasağı saatlerinde hizmet vermeye devam edecek.
Türkiye genelinde toplu iftar ve sahur yapmak yasaklanacak.
Teravih namazları camilerde değil, evlerde kılınacak.

Hangi illerde şehirlerarası seyahat kısıtlaması gelebilir?

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan “Çok fazla vakaların yoğun olduğu illerde elbette kısıtlama olabilir. Özellikle çıkışın kısıtlanması önemli olacaktır. Bu da isteğe bağlı olur. ‘Kırmızı yerlerde iller arasında çıkış kısıtlaması yapılabilir mi?' Bunu yapmak çok güç. HES kodu olsa da, farklı yerlerden toplumdan insanlar illerin dışına çıkabilir. Bu nedenle baktığımızda iller arasında kısıtlama değil de belki vakaların çok yoğun olduğu il merkezleri, ilçe merkezlerinde yerel yönetimlerin alabileceği kararlar olabilir. Yani bir ilimizde, bir beldemizde ya da bir ilçemizde diyelim ki vakalar çok yoğun, o ilçeden, o beldeden merkeze geliş-gidiş veya merkezden dışarıya gidiş- çıkışla ilgili bir karar alınabilir; ama burada yetkili il hıfzıssıhha kurulu” diye konuştu.

Haber Ara