Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Mukabele nedir? Ramazan mukabelesi ne zaman başlıyor? 2024 Mukabele saat kaçta ve hangi kanalda?

Mübarek Ramazan ayına bu gece kalkılacak ilk sahurla birlikte başlamış olacak. Mukabele tarihi ve saatleri, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte araştırılan konular arasında yer aldı. Peki, mukabele nedir? Mukabele ne zaman başlıyor? Mukabele saat kaçta ve hangi kanalda? İşte Ramazan mukabelesi ile ilgili detaylar...

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-10 22:33:23

Mukabele nedir? Ramazan mukabelesi ne zaman başlıyor? 2024 Mukabele saat kaçta ve hangi kanalda?

Mübarek Ramazan ayına bu gece kalkılacak ilk sahurla birlikte başlamış olacak. Mukabele tarihi ve saatleri, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte araştırılan konular arasında yer aldı. Peki, mukabele ne zaman başlıyor? Mukabele saat kaçta ve hangi kanalda? İşte Ramazan mukabelesi ile ilgili detaylar...

Mukabele ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Ramazan mukabelesi her gün saat 07:00'de ve 15.00'te Diyanet TV'de ekranlara gelecek.

Diyanet TV'nin yanı sıra TRT 1 ve Haber 7'de mukabele yayınlarının yapılması bekleniyor.

ORUÇ TUTMAK HERKESE FARZ MI?

Mukabele nedir?

Mukabele, bir kimsenin Kur'an'ı ezberden veya kitaptan yüksek sesle okuması ve onu dinleyen topluluğun da sessizce Kur'an'dan takip etmesidir.

Mukabele anlamca karşılıklı verme, karşılıklı okuma anlamına gelir. Kur'an, Hz. Peygamber'in son Ramazan'ında okuduğu sıralama ile vefatından sonra Hz. Ebubekir zamanında mushaflaştırılmış, Hz. Osman zamanında teksir edilerek büyük şehirlere gönderilmiştir.

600'den fazla sahifeden oluşan kitap düzeni, takriben 20 sayfadan oluşan 30 cüze bölündü. Özellikle Ramazan aylarında her gün bir cüz okuyarak bayrama kadar bütün Kur'an'ı baştan sona okuma geleneği içinden mukabele geleneği doğmuştur.

SAHUR YAPMADAN ORUÇ TUTULUR MU?

SAHURDA HANGİ BESİNLER TÜKETİLMELİ?

Haber Ara