Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

MİT'ten BTÖ'ye nokta operasyon

​MİT, Bölücü Terör Örgütü'ne yönelik operasyonları sürüyor. Terör örgütü PKK/KCK sözde Şilan Guyi Akademisi sorumlusu Ali Xebat kod Erdinç Bolcal, Süleymaniye’de düzenlenen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

4 Ay Önce Güncellendi

2023-12-25 12:32:18

MİT'ten BTÖ'ye nokta operasyon

Erdinç Bolcal, Irak'da, PKK tarafından düzenlenen saldırılarda yer alacak teröristlere ideolojik ve askeri eğitimler veriyordu.

ÜST DÜZEY İSİMLER HEDEFTE

​Ali Xebat kod Erdinç Bolcal, Irak Süleymaniye-Kerkük bölgesinde yer alan PKK/KCK Şilan Guyi Akademisi sözde sorumlusuydu.

1_348

Terör örgütü adına İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerde ideolojik eğitim veren Erdinç Bolcal aynı zamanda gençlere yönelik yaptığı propaganda ve baskı çalışmaları ile onları PKK'nın kırsal kadrolarına katmak için çalışmalarda da bulunuyordu.

2_310

​Uzun süre örgüt adına faaliyet yürüten terörist Bolcal, Kuzey Irak'a geçiş yaparak sorumlu bir şekilde silahlı faaliyetleri yürütmeye başladı. Süleymaniye ve Kerkük alanlarında sözde tabur komutanlığı ve akademi sorumluluğu faaliyetlerinde bulundu.

EYLEM HAZIRLIĞI TESPİT EDİLDİ

MİT istihbarat ağı sayesinde Erdinç Bolcal'ın, Kerkük'teki Türk varlığına yönelik eylem hazırlığı içerisinde olduğunu tespit etti. Ülkemize karşı bölücü faaliyetler amacıyla teröristlere eğitim ve talimatlar veren terörist Bolcal'ı sıkı takibe aldı. MİT, Bolcal ve beraberindeki örgüt mensuplarını nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

Haber Ara