Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

MİT operasyonunda etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı, bölücü terör örgütü PKK/KCK-HPJ'nin sözde yöneticilerinden 'Aryen Are' kod adlı Zeynep Eyveri'yi nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

4 Ay Önce Güncellendi

2023-12-27 10:29:07

MİT operasyonunda etkisiz hale getirildi

MİT'in Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de gerçekleştirdiği nokta operasyonlarla PKK/KCK'nın sözde yöneticisi olan 3 kişi daha etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen isimlerin arasında, örgütün sözde sorumlularından "Ali Xebat" kod adlı Erdinç Bolcal, sözde Süleymaniye kuzey alan sorumlusu "Bahoz Zagros" kod adlı Mehmet Şefa Akman ve sözde yöneticilerinden "Aryen Are" kod adlı Zeynep Eyveri bulunuyor.

EYLEM TALİMATI

PKK/KCK'nın kadın yapılanması içerisinde önemli bir konumda bulunan Zeynep EYVERİ, Kuzey Irak'taki TSK personeline yönelik saldırı planlarını yapmakta ve kadın örgüt mensuplarının oluşturduğu saldırı planlarına yönelik eğitimler vermekteydi.

SALDIRI HAZIRLIĞI

MİT, teröristin silahlı saldırı hazırlığında olduğunu tespit etti. Hakkında terörden nitelikli aranma kaydı bulunan Akman MİT tarafından adım adım izlendi.

AA-33284570

Terör örgütüne eleman kazandırma ve silahlı-ideolojik eğitim faaliyetlerinde de bulunduğu öğrenilen terörist düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

AA

Haber Ara