Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

MİT'in MOSSAD'a operasyonunda FETÖ ve uyuşturucu detayları

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyeti'nin ortak düzenlediği 'KÖSTEBEK-2' operasyonunda, edindikleri bilgileri İsrail istihbarat servisi MOSSAD’a satan, aralarında TV'lerde sabah programlarına katılan eski kamu personeli Hamza Turhan Ayberk ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-05 15:27:19

MİT'in MOSSAD'a operasyonunda FETÖ ve uyuşturucu detayları

MİT'in yaptığı araştırmaya göre; MOSSAD 'Victoria' kod adlı ajanı aracılığı ile özel dedektiflik yapan Hamza Turhan Ayberk ile temasa geçti. Ayberk'e, 2019 yılında Belgrad'da yapılacak işlerle ilgili MOSSAD tarafından eğitim verildi. Eski bir kamu görevlisi olan ve özel dedektiflik de yapan Ayberk'in, MOSSAD'a bilgi temin etmek için aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu kişilerden ekip kurduğu belirlendi.

KRİPTO PARA ÜZERİNDEN ÖDEME ALDI

Ayberk, İsrail gizli servisi tarafından önce basit işlerde kullanıldı. Para karşılığında MOSSAD'a bilgi sızdıran Ayberk'in, aldığı talimatlar üzerine Türkiye'deki Orta Doğulu şahıs ve şirketler hakkında bilgi derlediği tespit edildi. Ayberk, çalışmaları sırasında MOSSAD'ın yönlendirmesiyle gizli haberleşme uygulamaları kullandı. Resmi kayıtlara yansımaması için de ödemeleri kripto para üzerinden aldı.

GH5jjJ1WQAASCTm

Ayberk, bilgi sızdırmanın yanı sıra tehdit ve takip faaliyetlerinde de bulundu. Hedefindeki kişilerin araçlarına takip cihazı yerleştirdiği ve konumlarını anlık olarak MOSSAD'a aktardığı tespit edildi. Takip ettiği kişileri taciz ettiği, zaman zaman tehditlerde bulunduğu da saptandı. MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin ortak operasyonunda gözaltına alınan 7 şüphelinin sorgusu sürüyor.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonla ilgili yaptı açıklamada , "Uluslararası Casusluk Faaliyetlerinin Tespit ve Deşifresine yönelik İstanbul'da eş zamanlı olarak İsrail İstihbarat unsurlarına karşı düzenlenen “KÖSTEBEK-2" operasyonunda 7 şüpheli yakalandı" dedi.

3_218

Yerlikaya açıklamasında operasyonla ilgili şu detaylara verdi:

Ülkemiz sınırları içinde yürütülmek istenen casusluk faaliyetlerine asla izin vermeyeceğiz. Tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz. MİT ve EGM İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü TEM ve istihbarat Şube Müdürlüklerince gerçekleştirilen ortak operasyonda; İsrail İstihbarat Servisinin hedefindeki Türkiye'de bulunan şahıslar ile şirketler hakkında bilgi derleyen ve topladığı bilgi ve belgeleri İsrail İstihbarat unsurlarına aktardığı tespit edilen 7 şüpheli yakalandı.

1_436

Operasyonlar sonucunda ruhsatsız tabancalara, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, dinleme cihazı tespit etmeye yarayan elektronik alet ve çok sayıda dijital materyal, doküman ile dövize el konuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızı, MİT Mensuplarımızı ve Polisimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin.

Milletimizin duası sizinle.


MOSSAD'A BİLGİ SATAN ŞÜPHELİLERLE İLGİLİ YENİ DETAYLAR

MİT ve İstanbul emniyetinin ortak operasyonuyla, edindikleri bilgileri MOSSAD'a satan, aralarında bir özel dedektifin de bulunduğu 7 şüphelinin gözaltına alındığı operasyona dair yeni bilgiler ortaya çıktı. Operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheliden 5'inin ihraç polis olduğu ortaya çıktı. Şüphelilerden FETÖ üyeliğinden ihraç olduğu öğrenilen İsmail Kaya'nın adresinde ise 4,5 kilogram kokain ele geçirildi.

2_395

Milli İstihbarat Teşkilatı, bazı kişilerin İsrail istihbaratı ile ilişkisi olduğunu, İsrail'in hedefindeki kişilerden Türkiye'de bulunanlar hakkında bilgi derleyip topladığını ve bu bilgileri MOSSAD'a aktardığını belirledi. Bir süre şüpheli kişileri takip eden MİT, şüphelilerden 6'sının eski polis olduğunu 2 kişinin ise özel sektörde çalıştığını belirledi. Grubun liderliğini ise eski emniyet amiri Hamza Tuhan Ayberk'in yaptığı saptandı. MİT'in çalışmalarını tamamlanmasının ardından bu sabah İstanbul emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Hamza Turhan Ayberk'in de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

4_137

Gözaltına alınanlardan Özkan Şahin, Ömer Burak Gezer, İsmail Kaya ve Ercan Kama'nın eski polis olduğu, Mehmet Yetimova'nın İstanbul Vergi Dairesi'nde çalıştığı, Funda Kadayıfçıoğlu'nun ise özel güvenlik olarak görev yaptığı öğrenildi. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda FETÖ/PDY mensubu olduğu gerekçesiyle polislikten ihraç edilen İsmail Kaya'nın evinde 4,5 kilo kokain ile hassas terazi ele geçirildi. Şüphelilerden yine eski polis Hakan Kabaca'nın yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Haber Ara