Dolar

34,9491

Euro

36,7228

Altın

2.989,28

Bist

10.125,46

Koronavirüs Adnan Oktar'ı da vurdu

Dünyanın bir numaralı gündem maddesi haline gelen koronavirüs salgını, Adnan Oktar suç örgütü davasına da sirayet etti. 78'i tutuklu 238 sanığın yargılandığı dava, salgın nedeniyle 2 hafta ertelendi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-16 16:11:53

Koronavirüs Adnan Oktar'ı da vurdu

Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik, aralarında örgütün elebaşı Adnan Oktar'ın da bulunduğu 78'i tutuklu 238 sanığın yargılandığı davaya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında 2 hafta ara verildi.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki salonda yapılan Adnan Oktar organize suç örgütü davasının 68. duruşmasına, sanık avukatları ile müşteki avukatları katıldı.

DAVA, SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN TAVSİYESİ ÜZERİNE ERTELENDİ

Mahkeme Başkanı Mehmet Galip Perk; tutuklu sanıkların sayısının çokluğu, sanıkları salona getiren jandarma görevlileri ve müşteki sayısının çokluğunu vurgulayarak, Hakimler ve Savcılar Kurulu ile Sağlık Bakanlığı'nın tavsiyesi üzerine duruşmaya 30 Mart 2020'ye kadar ara verdiklerini açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 3 bin 908 sayfalık iddianamede, sanıkların haricinde 26 kişi "mağdur", aralarında eski emniyet müdürü Adil Serdar Saçan'ın da bulunduğu 99 kişi ise "müşteki" sıfatıyla yer alıyor.

Mağdur ve müştekilerin yanı sıra 23 tanık ve etkin pişmanlıktan yararlanan 25 kişinin beyanlarına yer verilen iddianamede, sanık Adnan Oktar'ın elebaşılığındaki silahlı suç örgütünün biri firari 13 yöneticisi bulunduğu anlatılıyor.

İDDİANAMEDE ONLARCA SUÇLAMA YER ALIYOR

İddianamede, örgüt elebaşı Adnan Oktar hakkında, "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma-yönetme", "terör örgütüne (FETÖ) üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek", "kasten öldürmeye teşebbüs", "5607 sayılı Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet", "resmi belgeyi yok etmek", "resmi belgede sahtecilik", "nitelikli cinsel saldırı", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "6136 Sayılı Kanun'a muhalefet", "eğitim öğretim hakkının engellenmesi", "eziyet etme", "şantaj", "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "dolandırıcılık", "3628 sayılı Kanun'a muhalefet", "hakaret", "tehdit", "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek", "suçluyu kayırma" ve "kişiler arasındaki konuşmaların dinlenilmesi ve kayda alınması" suçlarından toplam 420 yıldan 871 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

EK İDDİANAME DÜZENLENDİ

Yargılama sürerken, aralarında örgüt elebaşı Adnan Oktar ile ana davadan tutuklu bazı sanıkların da bulunduğu 18 kişi hakkında ek iddianame düzenlenmiş, iddianame ana dava dosyasıyla birleşmişti. Ek iddianamede, 18 sanığın "nitelikli cinsel saldırı", "örgüt üyeliği", hürriyeti tahdit", "tehdit" ve "örgüte yardım" suçlarından değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

SON VİDEO HABER

Emlakçılar arasında silahlı çatışma: 2 ölü

Haber Ara