Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kılıçdaroğlu konuştu: Burcu Köksal'a talimatı ben vermedim

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmasında “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak.” ifadelerini kullanmıştı. Genel başkan Özel'den ve İBB Başkanı İmamoğlu'ndan tepki gören Köksal'ın bu sözlerini bazı partililer eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylettiğini iddia etmişti. Konuya ilişkin konuşan eski genel başkan Kılıçdaroğlu 'Böyle konuşması yönünde talimat verdiğim alçak bir iftiradır.' ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-09 12:07:40

Kılıçdaroğlu konuştu: Burcu Köksal'a talimatı ben vermedim

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmasında “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak.” ifadelerini kullanmıştı. Genel başkan Özel'den ve İBB Başkanı İmamoğlu'ndan tepki gören Köksal'ın bu sözlerini bazı partililer eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylettiğini iddia etmişti. Konuya ilişkin konuşan eski genel başkan Kılıçdaroğlu "Böyle konuşması yönünde talimat verdiğim alçak bir iftiradır." ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

"DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak"

CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın sözleri, siyasetin gündemindeki yerini koruyor. Seçim çalışmalarını sürdüren Köksal, önceki gün yaptığı konuşmada, “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak.” dedi.

Özgür Özel: Sürçülisan olmuş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Köksal'ın sözleri ile alakalı olarak "Sürçülisan olmuş, Afyon Belediyesi'nin de Uşak Belediyesi'nin de seçildikten sonra kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, Uşaklılara, Afyonlulara açıktır.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu: Kendine başka parti bulacak

Yenilenen Bakırköy Cumhuriyet Meydanı'nda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise konuya ilişkin şunları söyledi:

Bakın insan ayırt etmemek her şeyin önünde. Ben CHP'liyim ama ben bu partiye, bu partililere değil, bu şehrin her insanına hizmet ediyorum, her insanına. Her siyasi görüşten olan insanına. Öyle, ‘Ben belediye başkanı olursam şu partilileri belediyeyi almam, şu partililer hariç şunlarla görüşürüm' diyen kendine ya başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak. Onu söyleyeyim. Biz insan ayırt etmeyiz kardeşim.

Burcu Köksal: Tavrım net

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, dün Seçim Koordinasyon Merkezi'nde “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Ardından gündemdeki sözleriyle ilgili konuşan Köksal, sözlerinin arkasında olduğunu, tavrının net olduğunu kaydetti: “Belediye başkanı olduğumda belediyeyi DEM ve HÜDA PAR ile yönetmeyeceğim. Afyonkarahisar ittifakında DEM ve HÜDA PAR yoktur. Hiç kimse cümlelerimi kesip, biçip, cımbızlayıp, evirip çevirip başka anlamlar çıkarmaya çalışmasın. Tavrım nettir.”

Kılıçdaroğlu: Talimat vermedim

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burcu Köksal'a DEM Parti açıklaması için talimat verdiği iddiasını yalanladı. T24'e konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Böyle bir cümlenin sarf edilmesini söyleyen kişi alçak ve şahsiyetsiz bir kişidir. Ne böyle bir talimat verdim, ne de böyle bir yakınım vardır. Fatih Portakal bunu açıklamak zorundadır. Açıklamıyorsa yalan haber ürettiğini ben söyleyeceğim. Burcu Köksal'a böyle konuşması yönünde talimat verdiğim alçak bir iftiradır. Yakınımdaki herkes bilir, ben CHP'nin tüm belediye başkanlarının başarısını isterim. Aleyhime kasıtlı yalan haber yapılıyor."

Haber Ara