Dolar

32,2049

Euro

35,0593

Altın

2.526,89

Bist

10.761,02

Kendini yakan ABD askeri öldü mü?

Filistin soykırımı hakkında birçok ülke ve vatandaş sesini çıkararak, protesto ederek tepkilerini göstermeye çalışıyor. Aylar geçen bu soykırım için ses bu sefer bir ABD askerinden yükseldi. Sosyal medyada Kendini yakan 'ABD askeri öldü mü?' sorularıyla gündem olan askerin son durumu merak konusu haline geldi. İşte detaylar...

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-27 13:12:35

Kendini yakan ABD askeri öldü mü?

Amerika Birleşik Devletleri hava kuvvetleri mensubu bir asker, Gazze'deki savaşı protesto etmek amacıyla başkent Washington'daki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yaktı. Nefesi kesilene kadar "Filistin'e özgürlük!" diye bağıran asker sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Kendini yakan ABD askeri öldü mü?

İnternet üzerinde "Kendini yakan ABD askeri öldü mü?" sorularıyla araştırılan Aaron Bushnell, sosyal medyada trend oldu. "Artık soykırıma iştirak etmeyeceğim" sözünün ardından üzerine yakıcı madde döken ve elçilik önünde kendini ateşe veren asker, hastaneye kaldırıldıktan kısa süre sonra hayatını kaybetti.

Metropolitan Polis Departmanı, 25 yaşındaki Bushnell'in, kendisini yakmasının ardından yaşamını yitirdiğini açıklayan bir duyuru yaptı.

Olayın ardından

Aralarında Yahudilerin de bulunduğu yüzlerce kişi, İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde Gazze'deki "soykırıma ortak olmayacağını" söyleyerek kendini yakan ABD Hava Kuvvetleri askeri Aaron Bushnell'i anmak için büyükelçilik önünde toplandı. Pankartlar ve Filistin bayrakları taşıyan vatandaşlar, Bushnell için büyükelçilik önüne çiçekler bırakarak, mum yaktı.

Washington D.C. hakkında

Washington, D.C. (District of Columbia) veya resmî ismiyle Kolumbiya Bölgesi, Amerika Birleşik Devletleri'nin başkentidir. Amerikan Devrimi'nden sonra bağımsızlığını yeni kazanan Amerikalıların hükûmet merkezi olarak kurulmuştur. Beyaz Saray, ABD Kongresi, ABD Yüksek Mahkemesi, Dünya ülkelerinin büyükelçilikleri, kabine sekreterlikleri (bakanlıklar) gibi bütün federal kurumlar bu kentte yer alır.

Amerika Birleşik Devletleri'nin başkentinin herhangi bir eyaletin sınırları içinde yer almasının o eyalete çok büyük bir ayrıcalık sağlayacağı düşünülerek kente District of Columbia denilmiş ve özel statüde bir bölge olarak kabul edilmiştir. Kentin belediye başkanı bulunmakta faakt bir valisi yoktur.

Haber Ara