Kara Kuvvetleri Komutanı İran sınırında
Türkiye, ABD-İsrail ve İran arasında devam eden savaşı yakından takip ediyor. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Metin Tokel, Iğdır'da birlikleri denetledikten sonra Nahçıvan'a ziyarette bulundu 

Oluşturma Tarihi: 2026-03-12 17:12:11

Güncelleme Tarihi: 2026-03-12 17:14:10

Türkiye, bölgesindeki savaşı yakından takip ediyor. Kara Kuvvetleri Komutanı, ABD ve İSrail saldırılarına maruz kalan komşumuz İran sınırında. Milli Savunma Bakanlığı'nın sanal medya hesabından yapılan açıklamada, "Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Metin Tokel; Iğdır'daki 5'inci Hudut Tugay Komutanlığı Subaşı Hudut Karakolunda inceleme ve denetlemelerde bulundu." denildi.

Üst rütbeli subaylar sınırda

Açıklamada, "Orgeneral Metin Tokel daha sonra Nahçıvan'a geçerek Nahçıvan Ordu Komutanı Tümgeneral Kenan Seyidov ile bir araya geldi. Askeri törenle karşılanan Orgeneral Metin Tokel, ayrıca Nahçıvan Başkonsolosumuz Asip Kaya ve Nahçıvan Cumhurbaşkanı Tam Yetkili Temsilcisi Ceyhun Celilov'u ziyaret etti" ifadeleri yer aldı.