Dolar

44,1148

Euro

50,9776

Altın

7.278,17

Bist

13.286,12

Dışişlerinden İsrail'e tepki: 'Netanyahu'nun Gazze'de yaptıklarını Lübnan'da sürdürmesine izin verilmemeli'

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'da başlattığı soykırıma sert tepki verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 'İsrail'in Lübnan'da yaklaşık bir milyon kişinin yerlerinden edilmesine yol açan saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Netanyahu hükümetinin Gazze'deki yıkıcı uygulamalarını Lübnan'da sürdürmesine izin verilmemelidir' şeklinde tepki gösterildi. 

2 Saat Önce Güncellendi

2026-03-12 17:23:53

Dışişlerinden İsrail'e tepki: 'Netanyahu'nun Gazze'de yaptıklarını Lübnan'da sürdürmesine izin verilmemeli'

Dışişleri Bakanlığından İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına ilişkin sert kınama. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “İsrail'in Lübnan'da yaklaşık bir milyon kişinin yerlerinden edilmesine yol açan saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Bu saldırılar uluslararası insani hukukun ağır bir ihlalini teşkil etmektedir” denildi.

NETANYAHU'NUN GAZZE'DEKİ YIKICI UYGULAMALARINI LÜBNAN'DA İZİN VERİLMEMELİ

Bakanlık internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yayılmacı İsrail'in bölgesel istikrarsızlığı daha da derinleştirmeyi amaçladığı ortadadır.

Netanyahu hükümetinin Gazze'deki yıkıcı uygulamalarını Lübnan'da sürdürmesine izin verilmemelidir.

İsrail'in Lübnan'ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tehdit eden saldırıları karşısında Lübnan halkı ve devletiyle dayanışma içinde olmayı sürdüreceğiz.”

Kaynak: TİMETÜRK

 

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara