Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İTÜ'de yangın: Ölen veya yaralanan var mı?

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak kampüsü içerisindeki inşaat alanında işçilerin kaldığı konteynerda yangın meydana geldi. Akıllara 'İTÜ yangında ölen veya yaralanan var mı?' sorusu geldi. İşte detaylar...

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-06 11:33:22

İTÜ'de yangın: Ölen veya yaralanan var mı?

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak kampüsü içerisindeki inşaat alanında işçilerin kaldığı konteynerda yangın meydana geldi. Akıllara "İTÜ yangında ölen veya yaralanan var mı?" sorusu geldi. İşte detaylar...

İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak kampüsünde yangın

İşçilerin yangını fark etmesi ve bildirmesiyle birlikte olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Alevler ve dumanlar çevreden de görüldü, paniğe neden oldu. Alevler, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında ölen veya yaralanan olmadığı kaydedildi.

İstanbul Valiliğinden açıklama

İstanbul Valiliği İTÜ'de çıkan yangınla ilgili resmi kaynaklardan; "06.03.2024 günü saat 08.00 sıralarında İTÜ- Maslak kampüsü içerisinde bulunan ve işçilerin kaldığı konteynerde yangın çıkmıştır. Olayda ölen ya da yaralanan olmamıştır. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonunda kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangının çıkış sebebi, itfaiyenin çalışması sonrasında tespit edilecektir" açıklamasını yayımladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi hakkında

İstanbul Teknik Üniversitesi, 1773 yılında İstanbul'da kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Aynı yıl Mühendishane-i Bahrî-i Hümâyûn, III. Mustafa döneminde mühendislik eğitimi vermek için askeri bir okul olarak kuruldu. Amacı güverte subayı ve gemi inşa subayı yetiştirmek olan okul, Osmanlı İmparatorluğu'nun batı referanslı ilk eğitim kurumlarından biriydi.

Haber Ara