Dolar

32,2289

Euro

34,6654

Altın

2.418,75

Bist

10.676,65

İsrail'in oyununu Türkiye bozdu

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, ulusal ve uluslararası düzeydeki yanlış bilgilendirmeyle savaşmak için kuruldu. Bu merkez, İsrail'in yüzlerce yanlış iddiasını tespit ederek, ülkenin dünya çapında oluşturmak istediği yanılsamayı bozdu.

6 Ay Önce Güncellendi

2023-12-23 14:26:11

İsrail'in oyununu Türkiye bozdu

Kurulduğu günden beri İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, gerçeği paylaşmak için yoğun bir çaba sarf ediyor ve asılsız iddiaların önüne geçmeye çalışıyor.

Dezenformasyonun özellikle toplumun duygusal olduğu platformlarda yaygınlaştığı tespit edilmiş durumda. Yalan haberlerin en çok sosyal medyada yayıldığı görülüyor.

Dezenformasyonla Mücadele Kıdemli Uzmanı Mehmet Cihat Ağaç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın küresel düzeyde başlattığı gerçeklik mücadelesinin, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un yönlendirmesiyle Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nde somut bir şekilde yansıdığını belirtti. Merkezin kuruluşundan bu yana organize edilen yanlış bilgilendirme ve yalan kampanyalarla mücadele ettiklerini vurguladı.

Ağaç, "1600'dan fazla yalanı tespit ederek, doğrusunu belgeleri ile birlikte kamuoyu ile paylaştık. Uzman gazeteciler, uzman akademisyenlerle 7/24 esası ile çalışarak hem ülkemizde hem de batı medyasında, dünyada ülkemiz ile ilgili başta olmak üzere muhtemel dezenformasyonlara karşı, ortaya atılan iddialara karşı sürekli takip halindeyiz." dedi.

Haber Ara