İmamoğlu neden gözaltına alındı? İmamoğlu'dan açıklama ve karara tepkiler…
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Ekrem İmamoğlu, Murat Ongun, Tuncay Yılmaz, Fatih Keleş ve Ertan Yıldız'ında olduğu 106 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüpheliler eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. Öte yandan evinde arama yapılan Ekrem İmamoğlu, polis eşliğinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Oluşturma Tarihi: 2025-03-19 09:45:05

Güncelleme Tarihi: 2025-03-19 09:56:59

Tarayıcınız video oynatma özelliğini desteklemiyor.

DİLEK İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Gözaltına alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, "Ekrem kendini halkına emanet ediyor ve bu millet bunun hesabını gün gelecek soracak. Çünkü bu kadar adaletsizlik karşısında kimse susamayacak" dedi.

MANSUR YAVAŞ: SEÇİLMİŞ BELEDİYE BAŞKANINA YÖNELİK BU GİRİŞİMLER KABUL EDİLEMEZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Bu ülkede hukukun üstünlüğünü, demokrasiyi ve millet iradesini savunan herkes bilmelidir ki seçilmiş bir belediye başkanına yönelik bu girişimler asla ama asla kabul edilemez" dedi.

İMAMOĞLU'NUN GÖZALTINA ALINMASINA ÖZGÜR ÖZEL'DEN İLK TEPKİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Milletimiz devletini sever ama birileri tarafından devlet milletin karşısına dikilirse millet buna izin vermez. Esas güç millettir ve en sonunda millet kazanır” dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN 4 GÜN SÜREYLE TOPLANTI VE GÖSTERİ YASAĞI

İstanbul Valiliği, kent genelinde kamu düzenini muhafaza etmek ve oluşabilecek provokatif eylemlerin önüne geçmek için 19 - 23 Mart tarihleri arasında 4 gün süreyle her türlü toplantı, gösteri ve basın açıklamasının yasaklandığını duyurdu.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "İştiraklerde usulsüz ihale ve rüşvet tespit edildi" denildi.

SORUŞTURMAYLA İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR

CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada soruşturmaya ilişkin dikkat çeken detaylar şöyle:

"Cumhuriyet Başsavcılığımızla resen başlatılan soruşturma neticesinde usulsüz bağış toplama nedeniyle ifadeleri alınan başta Ekrem İmamoğlu olmak üzere, bazı iş adamlarıyla haksız kazanç sağladıkları, parayı akladıkları, transferde gizli kasa kullanıldığı beyanları vardır. Mülki müfettişlik tarafından tanzim edilen rapor neticesinde soruşturma başlatıldı.

Çıkar amaçlı suç örgütü lideri İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminden bu yana yanında bulunan ve kendisine tabi kişileri İBB yönetimine getirdiği, kendi altyapılanmalarını oluşturdukları, doğrudan temin, hizmet alımı yönünden ihaleye fesat karıştırma, hukuku ele geçirme, rüşvet eylemlerini örgütlü şekilde gerçekleştirdikleri tespit edildiği, Medya AŞ ve Kültür AŞ'nin hizmet alımı işlerine yüksek fiyat verilerek iş aldıkları, bir çoğunu tamamlamadıkları, bir çoğu da naylon fatura düzenlenerek kişisel zenginleşmeyle kullanmaları, hukuka aykırı şekilde temin edilerek kullanılarak, örgüt üyelerinin ilk avanslarını Ekrem İmamoğlu'na aktardıkları ve şirketlere aktardıkları, iş adamlarının ödemelerinin yapılmayarak tehdit yoluyla ödemelerin yapıldığı, birçok işyerinden rüşvet istendiği, belediye encümen kararıyla zorla para alınmaya çalışıldığı, MASAK raporları, vergi uzmanı incelemeleri ve diğer delilleri ile tespit edilmiş olup bu şahıslarla alakalı 100 şüpheli hakkında suç örgütüne üye olma, nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma suçlarından yakalama, gözaltı, arama ve el koyma işlemleri kapsamında talimat verilmiştir."

CNNTürk