Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Güler'den kritik açıklamalar: Çıkar çatışmaları savaşa dönüşüyor

Milli Savunma Bakanı Bakanı Yaşar Güler, İkinci Dünya Savaşı ve Soğuk Savaş Dönemi'nin ardından, küresel düzeyde risk ve tehditlerin en fazla yaşandığı, aktörlerin ve rollerin sürekli değiştiği, çıkar çatışmalarının savaşa evrildiği kritik bir süreçten geçtiklerini söyledi.

5 Ay Önce Güncellendi

2023-12-21 22:42:24

Güler'den kritik açıklamalar: Çıkar çatışmaları savaşa dönüşüyor

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler'in katılımıyla 'Madalya Tevcih, Başarılı Birlik ve Personelin Ödüllendirilmesi Töreni' gerçekleştirildi.

'TÜRKİYE KÜRESEL BİR AKTÖR HALİNE DÖNÜŞTÜ'

Bakan Güler, İkinci Dünya Savaşı ve Soğuk Savaş Dönemi'nin ardından, küresel düzeyde risk ve tehditlerin en fazla yaşandığı, aktörlerin ve rollerin sürekli değiştiği, çıkar çatışmalarının savaşa evrildiği kritik bir süreçten geçtiklerini belirterek, "Dünyanın en dinamik gündemine sahip bölgesinde bulunan ülkemiz de siyasi, askeri, sosyo- kültürel, ekonomik ve toplumsal alanlarda meydana gelen bu çok yönlü ve karmaşık gelişmelerden etkileniyor.

bakan-guler-cikar-catismalarinin-savasa-evrildigi-kritik-bir-surecten-geciyoruz_3996_dhaphoto1

Güler şöyle konuştu:

Bu hassas süreçte Türkiye olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde uluslararası arenada proaktif bir politika sergileyerek etkinliğimizi ortaya koyuyoruz. Millî Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de bölgemizi ateş çemberi hâline getiren sorunlarla mücadele edebilmek, asil milletimizin hak ve menfaatlerini tavizsiz bir şekilde koruyabilmek için, çok boyutlu bir güvenlik anlayışıyla faaliyetlerini icra ediyor. Bu çerçevede bir yandan ülkemize yönelik tehditleri sınırlarımıza dayanmadan, kaynağında bertaraf ederken diğer yandan da birçok coğrafyada, barış ve istikrarın tesisine yönelik gayretlerimizi sürdürüyoruz.

bakan-guler-cikar-catismalarinin-savasa-evrildigi-kritik-bir-surecten-geciyoruz_3996_dhaphoto4

Bu kapsamda; Suriye ve Irak'ta barış ve istikrarın sağlanması için ortaya koyduğumuz çabalar, Karabağ sorununun sona erdirilmesine dair girişim ve desteklerimiz, Libya'da yaşanan iç savaşın sona ermesine yönelik faaliyetlerimiz, Gazze'de İsrail'in vahşet ve katliamının durdurulması için çok yönlü ve kapsamlı diplomatik girişimlerimiz ile bölgeye sağladığımız insani yardımlar, Rusya- Ukrayna çatışmasının sonlandırılmasına ve bu çatışmanın artırdığı enerji ve gıda krizinin aşılmasına yönelik sarf ettiğimiz yoğun gayretler gibi büyük ve kıymetli inisiyatifler üstlendik, üstleniyoruz. İfade ettiğim tüm bu inisiyatifler, Türkiye'nin küresel bir aktör hâline dönüştüğünü; müzakere masalarının mimarı ve vazgeçilmez bir üyesi hâline geldiğini en açık şekilde ortaya koymaktadır"

'BÖLGESEL VE KÜRESEL GÜVENLİK KONULARI'

"Diğer yandan, her geçen gün gelişen ve dünyada marka hâline gelen savunma sanayisi ürünlerimizin katkısıyla ordumuzun; kara, deniz, hava ve siber harekât alanlarındaki etkinliği ve caydırıcılığı da her geçen gün artmaktadır. Kahraman ordumuzun niteliklerinin böylesine ileri bir seviyeye ulaşması; sizlerin üstün gayretleriniz, cesaret ve fedakârlıklarınız ile sağlanmıştır. Bugün ödüle layık görülen silah ve mesai arkadaşlarım da Türk Silahlı Kuvvetlerinin dünya orduları arasındaki mümtaz yerini daha da ileriye taşıyabilmek için meslek hayatları boyunca özverili çalışmalar yürütmüş, taşıdıkları yüksek sorumluluğun gereğini her daim yerine getirmiştir."

DHA

Haber Ara