Dolar

32,2796

Euro

34,7697

Altın

2.401,85

Bist

10.247,75

Feyza Altun ne dedi, şeriat hakkında ne söyledi?

Her yaptığıyla gündem olan Feyza Altun bu sefer tutuklanarak gündeme geldi. Peki ama Feyza Altun şeriat hakkında ne dedi ve neden Twitter'da gündem oldu? İşte merak edilen Feyza Altun'un şeriat hakkındaki paylaşımı ve devamında yaşanan tutuklama olayı...

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-20 11:34:25

Feyza Altun ne dedi, şeriat hakkında ne söyledi?

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı avukat Feyza Altun'u sosyal medyada yapmış olduğu paylaşım nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan başlattığı soruşturma kapsamında tutukladı.

Feyza Altun ne dedi, şeriat hakkında ne söyledi?

Son dönemde Dilan Polat olaylarıyla adını sık sık duyduğumuz Feyza Altun paylaştığı Farsça şiire yapılan yorumları sinirlenerek "Şeriate s......" paylaşımını yaptı. Altun sosyal medyada "Feyza Altun tutuklansın" etikettiyle kısa sürede gündem oldu.

Sözlerine yönelik soruşturma başlatıldığını sosyal medyadan öğrenen Feyza Altun Cumhuriyet'e "Şeriat benim için kadın taşlayan Taliban aklıdır. Bu ülke laik bir ülkedir. Şeriat bir din olgusu değil politik rejimdir. Dolayısıyla şeriate karşıyım sözlerimin de arkasındayım" açıklamasını yaptı.

Serbest bırakıldı mı?

İşlemleri tamamlanan Feyza Altun Beykoz adliyesi'ne sevk edildi. Savcılığa çıkarılan ve tutuklanması talep edilen Altun Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi. Hakimlik ise Altun'un "yurt dışına çıkış yasağı" ve "haftada 2 gün karakola imza atma" şartını içeren adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest kalmasına karar verdi.

Cübbeli Ahmet Hoca Feyza Altun için ne dedi?

Sosyal medya hesabından Cübbeli Ahmet Hoca, "Feyza Altun tutuklansın" etiketiyle "Allah da onu cehennemine soksun" sözlerini paylaştı. Kısa sürede binlerce yorum ve beğeni alan Hoca; "Bana 'niye Feyza'ya cehenneme sokma bedduası yaptın, hidayet duası yapamaz mıydın?' diyenlere derim ki; o bizim şeriatımıza ve dinimize 'sokma' tabiriyle sövdüğü için ben de ona 'Allah onu cehenneme soksun' diye beddua ettim" açıklamasını paylaştı.

Haber Ara