Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Feyza Altun hakkında suç duyurusu

Hayırların Fethi Derneği (HAYFED) üyesi bir grup, sosyal medyada İslam'a küfreden avukat Feyza Altun hakkında suç duyurusunda bulundu.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-02-26 21:23:17

Feyza Altun hakkında suç duyurusu

Hayırların Fethi Derneği (HAYFED) üyeleri geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle hakkında soruşturma açılan avukat Feyza Altun hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dernekten bir grup İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek toplu şekilde suç duyurusu dilekçesini savcılığa sunduktan sonra adliye önünde açıklama yaptı.

2_382

Suç duyurusu dilekçesinde avukat Feyza Altun'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın İslami değerlere karşı hakaret içerikli cümleler olduğu belirtilerek, "Dini değelere hakaret ve aşağılama" ve "İnananları kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından cezalandırılması isteniyor. Grup adına basın açıklamasını Nusret Oktar yaptı.

Nusret Oktar, "Allah'a, kitaba, Kur'an'a küfür edilen, hakaret edenler var. Bunlara hepimiz şahidiz. Dışarılara müdahale edemiyoruz derken kendi sınırımızda yapılanlara bile müdahale edemiyoruz. Hem de yüzde 99'u Müslüman denen ülkede birşey yapamıyoruz. Alenen dinimize, kitabımıza, inançlarımıza küfrediliyor ve biz sadece kınıyoruz, kınamaktan öte gidemiyoruz. Bugün burada olmamızın sebebi işte budur. Bizim dinimize, inancımıza hakaret edilmesi, küfredilmesi, hem de hakaret eden bir bayan hem de buradan o küfürü ağzıma almayacağım. Hem de bunu yapan bir bayan avukat hukukçuymuş. Böyle hukukçu mu olur? Böyle hukuksuzluk mu olur? Kimseden bir ses yok. Sadece ifade alınıyor ondan sonra salınıyor. Bir de dinimize, inançlarımıza ne yapıyor küfrediyor. Bu yaptığı küfür, şeriata yaptığı küfür nedir? Bizim dinimize yapılan küfürdür. Bunu bilmeyen beş vakit ezanların okunduğu bir ülkede bunu bilmeyen ancak ahmaktır. Şeriatın İslam olduğunu bilmeyen ancak ahmaktır" dedi.

Haber Ara