$

Dolar

46,6600

Euro

53,1528

£

Sterlin

62,0951

Frank

57,5952

Gram Altın

6.130,1300

Bitcoin

2.803.777

$

Dolar

46,6600

Euro

53,1528

£

Sterlin

62,0951

Frank

57,5952

Gram Altın

6.130,1300

Bitcoin

2.803.777

Gündem

Ezher Şeyhi Ahmet Tayyip: Çok eşlilik zulümdür

Ezher Üniversitesi Şeyhlerinden Ahmet Tayyip, 'Kim evlilikte asıl olan 'çok eşlilik' diyorsa, büyük bir hata içindedir. İslam tek eşliliği över ve tavsiye eder. Kadınlarımıza zulmetmeye hakkınız yok" dedi.

03.03.2019 - 14:35
pinar
Ezher Şeyhi Ahmet Tayyip: Çok eşlilik zulümdür
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Suudi Arabistan'daki "kadın" açılımları sürerken, Arap dünyası Ezher Şeyhi Ahmet Tayyip'in açıklamasını konuşuyor. Şeyh Ahmet Tayyip, "Kim evlilikte asıl olan ‘çok eşlilik' diyorsa, büyük bir hata içindedir. İslam tek eşliliği över ve tavsiye eder. Kadınlarımıza zulmetmeye hakkınız yok” dedi.

"ÇOK EŞLİLİK ZULÜMDÜR"

Geçtiğimiz cuma akşamı Sünni İslam dünyasının en önemli ilmi merkezi ve otoritesi olarak kabul edilen Kahire'deki Ezher Üniversitesi, resmi hesabından önemli bir açıklama yayınladı. Açıklamada Şubat ayında Papa ile Birleşik Arap Emirliklerinde bir araya gelerek “İnsan Kardeşliği” belgesini imzalayan Ezher Şeyhi Ahmet Tayyip'in, ”Kadın toplumun yarısıdır. Ona özen göstermemek toplumsal adalet ve düzeni bozar. Dolayısıyla İslam'da miras hukuku başta olmak üzere, kadın haklarını yeniden düzenlemeliyiz” sözleri yer aldı.

Ezher Şeyhi, çok eşlilikle ilgili de yeni bir düzenlemenin elzem olduğuna işaret ederek; “Kim evlilikte asıl olan ‘çok eşlilik' diyorsa, büyük bir hata içindedir. İslam tek eşliliği över ve tavsiye eder. Adalet şartı vardır ve bunu sağlamak kolay değil. İkinci, üçüncü ve dördüncü kadınlarla evlenerek, eşlerinize zulmediyorsunuz. Kadınlarımıza zulmetmeye hakkınız yok” şeklinde konuştu.

ARAP DÜNYASI YENİ BİR SOSYO-KÜLTÜREL DEĞİŞİMİN EŞİĞİNDE

Habertürk'ten Mehmet Akif Ersoy, konuya ilişkin "Körfez ve Mısır başta olmak üzere Arap coğrafyasını yakinen takip edenler, kadın hakları konusunda atılan dini, siyasi ve ictimai adımların İslam toplumlarında yeni bir sosyo-kültürel dönüşümün habercisi olduğunu anlayacaklardır" ifadelerini kullandı.

SUUDİ ARABİSTAN AÇILIMLARIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Arap dünyasında en dikkat çeken "kadın" açılımlarıyda Suudi Arabistan'da yaşanıyor. Muhammed Bin Selman'ın attığı adımlarla alınan son kararlarda kadınların araba kullanmalarının önündeki yasaklar kaldırılmış, boşandıktan sonra habersiz bırakma uygulamasına son vererek kısa mesaj ile bilgilendirilmelerine ilişkin karar alınmış ve sinema ile stadyumlara girmelerinin önü açılmıştı.

 

 

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın