Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Evlenme başvuruları hangi ilde yapılır? Kayıtlı olduğun ilde evlenme başvurusu yaptırma zorunluluğu...

Evlenecek çiftlerin en büyük telaşı, evlilik kağıtlarını yaptırmayla başlıyor. Yoğunluk dolayısıyla da büyük şehirlerde sıra çok geç veriliyor. Peki ama evlenecek çiftler, ikametgah adreslerinin kayıtlı olduğu ilde kayıt yaptırmak zorunda mı? Evlilik işlemleri hangi ilde yapılır, yapılmalıdır? Evlenme başvurusu nüfusun kayıtlı olduğu şehirde mi yapılır? Nikah başvurusu nasıl yapılır? Gereken evraklar nelerdir? İşte merak edilen detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-04 14:29:44

Evlenme başvuruları hangi ilde yapılır? Kayıtlı olduğun ilde evlenme başvurusu yaptırma zorunluluğu...

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Süleyman Soylu'nun imzasıyla, 81 ildeki valiliklere bir genelge yayınladı. "Evlendirme İşlemleri" konulu genelgede, yerleşim yeri farklı olan vatandaşların zorluk yaşamasına ya da gerçek dışı adres beyanında bulunulmasına ilişkin durumların önüne geçilmesi için yeni bir düzenlemeye gidildiği belirtildi.

Sonuç olarak çiftlerin evlenme müracaatları, kadın veya erkeğin oturduğu yerdeki evlendirme memurluğu sınırlarına bağlı kalmayacak şekilde değiştirildi. Evlenmek isteyen çiftler yerleşim yeri ve diğer adres şartı aranmaksızın evlenme müracaatlarını herhangi bir evlendirme memurluğuna yapılabilecek. Muhtarlıklara yapılan evlendirme başvuruları haricindeki başvurular, hangi ilden olursa olsun kabul edilecek. 

Haber Ara